Τραμπ: Διαβεβαιώνει ότι έχουν ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον κορωνοϊό

Τα στοιχεία σοκάρουν - 1.000 θάνατοι ημερησίως στις ΗΠΑ

Ντόναλντ Τράμπ

Εκτός πραγματικότητας εξακολουθεί να ζει ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς με δηλώσεις του διαβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ έχουν «σε μεγάλο βαθμό ξεπεράσει» την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία συνεχίζει να προκαλεί 1.000 θανάτους ημερησίως.

Τραγικός απολογισμός στις ΗΠΑ: Πάνω από 100.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Σχολιάζοντας την αναπάντεχη μείωση της ανεργίας τον Μάιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε την «ισχύ» της αμερικανικής οικονομίας. «Αυτή η ισχύς μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε αυτή την φοβερή πανδημία, την έχουμε σε μεγάλο βαθμό ξεπεράσει», επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο, την ώρα που οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερους από 108.000 νεκρούς από την πανδημία.
«Λάβαμε όλες τις αποφάσεις που έπρεπε», τόνισε, την ώρα που η διαχείριση της κρίσης εκ μέρους του βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο επικρίσεων. Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο, οι ΗΠΑ έκαναν «ένα μεγάλο βήμα» προς την «ανάκαμψή» τους και οι επόμενοι μήνες θα καταδείξουν πως η οικονομία, που ήταν απόλυτα υγιής πριν από την επιδημία και την καραντίνα, θα καταγράψει καλύτερες επιδόσεις.

Έρευνα: «Καμπανάκι» για το χάπι που προκρίνει ο Τραμπ για τον κορωνοϊό

Κάλεσε, επίσης, τους κυβερνήτης των πολιτειών όπου παραμένουν σε ισχύ η καραντίνα και άλλα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας Covid-19, να τα άρουν. «Θέλουμε το τέλος της καραντίνας, τελεία και παύλα, σε αυτές τις πολιτείες», τόνισε, λέγοντας πως η κατάσταση είναι καλή στις περιοχές όπου οι περιορισμοί έχουν αρθεί.
Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως ειδικοί εκφράζουν ανησυχία πως οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις χιλιάδων πολιτών, με αφορμή τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ, αναμένεται να επιδεινώσουν την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Τεστ για των κορωνοϊό που διαφήμιζε ο Τραμπ δίνει συχνά ψευδή αποτελέσματα

Ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανά τον κόσμο.

Οι δηλώσεις Ντόναλντ Τραμπ έρχονται την ώρα που τα νέα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται με τον υψηλότερο ρυθμό από ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερα από 100.000 νέα περιστατικά την ημέρα κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα.

Der Spiegel: «Ο ιός δεν προήλθε από κινεζικό εργοστάσιο όπως λέει ο Τραμπ»

Είναι ενδεικτικό πως τον Απρίλιο, ποτέ τα κρούσματα κορωνοϊού ανά τον κόσμο δεν έφτασαν τις 100.000 μέσα σε μία ημέρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, μια εξήγηση για το φαινόμενο αυτό είναι η αύξηση των διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιούν τα κράτη ανά τον κόσμο. Ωστόσο, σημειώνεται πως πολλές χώρες εξακολουθούν να μην ελέγχουν επαρκώς την πορεία της νόσου στην επικράτειά τους.
Κατά μέσο όρο 942 νεκρούς την ημέρα καταγράφουν οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πρόβλεψη για πάνω από 100.000 νεκρούς έως τον Ιούνιο

Μόνο στη Βραζιλία αναφέρθηκαν περισσότερα από 30.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού την Πέμπτη, παράλληλα με την ανακοίνωση 1.473 νέων θυμάτων του ιού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Και οι ΗΠΑ που στο απόγειο της μετάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωνε περισσότερα από 30.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα. Από την περασμένη Παρασκευή, οι ΗΠΑ ανακοινώνουν κατά μέσο όρο 21.000 νέα κρούσματα, αλλά και 942 νεκρούς καθημερινά κατά μέσο όσο, την τελευταία εβδομάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top