Επεισόδια Μινεάπολη: Βρέθηκε πτώμα με μώλωπες δίπλα σε καμμένο αμάξι

Ο Τραμπ δε θα καλέσει μονάδες της Εθνοφρουράς «επί του παρόντος»  

Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε κοντά σε ένα καμμένο αυτοκίνητο το πρωί της Κυριακής στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, όπου έχουν ξεσπάσει ταραχές μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό.

ΗΠΑ: Τρίτος νεκρός στις ταραχές, φωτιές και λεηλασίες

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα για ένα όχημα το οποίο φλεγόταν, σύμφωνα με τον Τζον Έλντερ, τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης. Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα που βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από το καμμένο αυτοκίνητο και το οποίο έφερε μώλωπες.

Η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού που έχουν σπεύσει στο σημείο.

ΗΠΑ - Δολοφονία Φλόιντ: Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε η γυναίκα του αστυνομικού

Ο Τραμπ δε θα καλέσει μονάδες της Εθνοφρουράς «επί του παρόντος»        

Η κυβέρνηση Τραμπ δε θα καλέσει μονάδες της Εθνοφρουράς επί του παρόντος, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν, καθώς γιγαντώνεται το κύμα διαμαρτυρίας σε αμερικανικές πόλεις μετά την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

«Στις φλόγες» οι ΗΠΑ: Νύχτα ταραχών και απαγόρευση κυκλοφορίας

«Δε θα ομοσπονδιοποιήσουμε την Εθνοφρουρά για την ώρα. Αν κριθεί απαραίτητο, έχουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα που μπορούμε να αναπτύξουμε... αν οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση», είπε ο Ο΄Μπράιαν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις για την επιβολή του νόμου θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια των δημάρχων και των κυβερνητών.

Υπενθυμίζεται ότι ταραχές σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε αμερικανικές πόλεις όπου πληθαίνουν οι διαδηλώσεις για την δολοφονία του Φλόιντ, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να λέει «δε μπορώ να αναπνεύσω», την ώρα που ένας λευκός αστυνομικός της Μινεάπολις τον πατάει στον λαιμό με το γόνατό του.

Η Εθνοφρουρά ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση ότι 5.000 στρατιώτες και σμηνίτες της έχουν ενεργοποιηθεί σε 15 πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, αλλά ότι «οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε επίπεδο πολιτειών και σε τοπικό επίπεδο παραμένουν υπεύθυνες για την ασφάλεια» και επισημαίνει ότι άλλοι 2.000 άνδρες είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top