ΗΠΑ - Δολοφονία Φλόιντ: Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε η γυναίκα του αστυνομικού

Ζητά να σεβαστεί η ιδιωτικότητα των παιδιών και των γονιών της

Η σύζυγος του λευκού αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη βίαιη πράξη του.

«Βράζουν» οι ΗΠΑ: Δύο νεκροί τις τελευταίες ώρες στις βίαιες διαδηλώσεις

Σύμφωνε με τον δικηγόρο της, η Κέλι Σόβιν, που δεν έχει παιδιά από τον γάμο της με τον αστυνομικό, ζητά να γίνει σεβαστή η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των παιδιών της, των ηλικιωμένων γονέων της και της ευρύτερης οικογένειάς της.

Νύχτα διαδηλώσεων και ταραχών στις ΗΠΑ για τον θάνατο του Φλόιντ   

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν συνελήφθη την Παρασκευή και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δολοφονίας και της ανθρωποκτονίας σε τρίτο βαθμό, ενώ ορίστηκε εγγύηση 500.000 δολαρίων. 

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Χένεπιν στην οποία υπάγεται η Μινεάπολη, Μάικ Φρίμαν, ο άνδρας βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δολοφονία τρίτου βαθμού (δεν ήταν προμελετημένο έγκλημα αλλά αποτέλεσμα αμελούς ή απερίσκεπτης συμπεριφοράς) και ανθρωποκτονία εξ' αμελείας.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από το αστυνομικό τμήμα, τον αστυνομικό βαραίνουν ακόμη 18 καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top