ΗΠΑ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ

Εις βάρος του εκρεμούν 18 καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας

Συνελήφθη ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ πατώντας τον στο λαιμό, την ώρα που ο 46χρονος βρισκόταν στο έδαφος και έλεγε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Μινεσότα.

Αστυνομικός σκότωσε Αφροαμερικανό πατώντας τον στον λαιμό

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας, Μάικ Φρίμαν, ο άνδρας βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ' αμελείας. Η σύλληψη του Ντέρεκ Κάουβιν έρχεται την ώρα που σημειώνονται βίαιες διαμαρτυρίες που συγκλονίζουν τη Μινεάπολη.

ΗΠΑ: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος που συνελήφθη on air στη Μινεσότα

Ο κυβερνήτης της Μινεσότας Τιμ Γουόλζ έκανε νωρίτερα έκκληση να σταματήσουν οι συγκρούσεις τονίζοντας ότι αναμένει να αποδοθεί «τάχιστα» δικαιοσύνη.

Ο Γουόλζ υποσχέθηκε επίσης ότι θα αντιμετωπιστούν οι φυλετικές ανισότητες που υποκίνησαν τις ταραχές, όμως πρώτα η Εθνοφρουρά θα αποκαταστήσει την τάξη, μετά τις τρεις νύχτες των λεηλασιών, των βανδαλισμών και των εμπρησμών στη Μινεάπολη.

Μινεάπολις: Το συγκινητικό βίντεο του Φλόιντ προς τη νέα «χαμένη» γενιά

Συνολικά 18 καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας εις βάρος του αστυνομικού  

Όπως έγινε γνωστό από το αστυνομικό τμήμα, τον αστυνομικό βαραίνουν ακόμα 18 καταγγελίες στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας για υπερβολική χρήση βίας.

Στις φλόγες η Μινεάπολις μετά την αστυνομική βία – Ένας νεκρός

Οι δύο βρίσκονται υπό έρευνα, ενώ ο ασιατικής καταγωγής Του Τάο, δεύτερος αστυνομικός που συμμετείχε στην υπόθεση,  είχε έξι καταγγελίες, μία εκ των οποίων παραμένει υπό έρευνα.

Οι άλλοι δύο, ο Τόμας Λέιν και ο Τζέι Αλεξάντερ Αλεξάντερ δεν είχαν να παρουσιάσουν καταγεγραμμένο ιστορικό βίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top