Μινεάπολις: Το συγκινητικό βίντεο του Φλόιντ προς τη νέα «χαμένη» γενιά

Είχε μετακομίσει στη Μινεάπολις για να αλλάξει ζωή

Ένα συγκινητικό βίντεο που είχε τραβήξει ο Τζορτζ Φλόιντ, ο Αφροαμερικανός που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεάπολις την περασμένη Δευτέρα, είδε το φως της δημοσιότητας και πολύ γρήγορα έκανε τον γύρο του διαδικτύου.  

 

 

Ο 46χρονος άνδρας έστελνε ένα μήνυμα προς τους νεότερους σχετικά με την ένοπλη βία. «Εσείς οι νεότεροι, που κυκλοφορείτε κραδαίνοντας όπλα μέσα στο πλήθος, παιδιά που σκοτώνεστε. Είστε η γενιά μετά από μας, μια γενιά τόσο χαμένη» έλεγε ο Φλόιντ. 

Στις φλόγες η Μινεάπολις μετά την αστυνομική βία – Ένας νεκρός

Στο βίντεο ο Φλόιντ λέει ότι σοκαρίστηκε όταν άκουσε ότι άλλος ένας ενήλικας ανέχθηκε την ένοπλη βία από νεαρό. «Ξέρετε τι λέω; Οι μισοί από τους νεαρούς μαύρους που πυροβολούν με όπλα επιστρέφουν στα σπίτια τους και τα γόνατά τους τρέμουν απ’ το φόβο τα βράδια, αλλά δεν το δείχνουν σε κανένα, επειδή δεν είναι αρκετά σκληροί». «Έλα, γύρνα στο σπίτι σου. Θα είσαι μόνος σου με τον Θεό. Ή θα πάρεις την πάνω βόλτα ή θα καταστραφείς» πρόσθεσε.

Είχε μετακομίσει στη Μινεάπολις για να αλλάξει ζωή

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 46χρονος Τζόρτζ Φλόιντ μετακόμισε στη Μινεσότα των ΗΠΑ για να ξεκινήσει μία νέα ζωή, αφότου αποφυλακίστηκε από φυλακή στο Τέξας.

Η ζωή του όμως τελείωσε άδοξα όταν ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς, επειδή φέρεται πως πλήρωσε με πλαστό χαρτονόμισμα σε ένα παντοπωλείο. Ένας από τους αστυνομικούς τον πίσε στον λαιμό με το γόνατό του επί οκτώ λεπτά με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. 

Ο 46χρονος μετακόμισε στη Μινεόπολις το 2014 και εργαζόταν ως πορτιέρης σε τοπικό εστιατόριο, μετά από κάποια χρόνια στη φυλακή. Όπως υποστηρίζει φίλος του, ο Φλόιντ ήθελε να κάνει μια νέα αρχή και να αφήσει πίσω το παρελθόν. «Ήταν χαρούμενος με την αλλαγή που έκανε», είπε ο ίδιος. 

Μινεάπολις: Δεύτερη μέρα ταραχών για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία, ο Φλόιντ εξέτισε ποινή πέντε ετών στη φυλακή το 2009 καθώς το 2007 μπήκε στο σπίτι μιας γυναίκας μαζί με άλλα άτομα και αφού τοποθέτησε όπλο στο στομάχι της, έψαξε για ναρκωτικά και χρήματα. 

Από το σπίτι της πήραν κοσμήματα και το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας και διέφυγαν. Αργότερα η γυναίκα αναγνώρισε στον Φλόιντ το άτομο που είχε βάλει το όπλο στην κοιλιά της και ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του με αποτέλεσμα να καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2009 σε πέντε χρόνια φυλάκισης. Πριν από αυτό, είχε καταδικαστεί σε κράτηση 10 μηνών σε κρατική φυλακή για κατοχή κοκαΐνης.

Ο Φλόιντ είχε ακόμα παραβάσεις με κοκαΐνη, που του απέφεραν ποινή οκτώ μηνών από μία σύλληψη τον Οκτώβριο του 2002 και ποινή 10 μηνών μετά από σύλληψη το 2004. Τον Απρίλιο του 2002 συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε χώρο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ημερών. Επίσης, εξέτισε ποινή 10 μηνών για κλοπή με πυροβόλο όπλο τον Αύγουστο του 1998.

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως ο ίδιος είχε μεγάλη ανάγκη να αλλάξει τη ζωή του καθώς είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο οποίο καυτηρίαζε την αύξηση κορυσμάτων της ένοπλης βίας και προσπαθούσε να αφυπνίσει τη νέα γενιά. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top