«Βράζουν» οι ΗΠΑ: Δύο νεκροί τις τελευταίες ώρες στις βίαιες διαδηλώσεις

Ένας 19χρονος και ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός τα θύματα

Συνεχίζονται οι αναταραχές στις ΗΠΑ με φόντο τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, με δύο ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων για τη βία κατά των μαύρων πολιτών. 

Νύχτα διαδηλώσεων και ταραχών στις ΗΠΑ για τον θάνατο του Φλόιντ   

Νεκρός ένας 19χρονος στο Ντιτρόιτ

Νεκρός από πυρά έπεσε και ένας 19χρονος στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πυρά ήρθαν από ύποπτο που οδηγούσε ένα γκρι Dodge Durango, με το θύμα να αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο λίγη ώρα αργότερα.

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν ο 19χρονος συμμετείχε στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, παρόλο που συνέβη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην περιοχή.

Τραμπ για διαδηλωτές: «Όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και πυροβολισμοί»

Νεκρός και ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός

Μετά τον θάνατο ενός 19χρονου στο Ντιτρόιτ, η αστυνομία του Όκλαντ στην Καλιφόρνια ανακοίνωσε το θάνατο ενός ομοσπονδιακού αστυνομικού, μέλος υπηρεσίας που υπάγεται Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security) των ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό, δύο άνδρες της εν λόγω υπηρεσίας δέχτηκαν πυρά αργά το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων, με αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ την Παρασκευή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τη βία κατά των μαύρων πολιτών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαμαρτυρίες πήραν βίαιη τροπή, με τους αστυνομικούς να συγκρούονται με τους διαδηλωτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top