Covid: «Θερίζει» τη Βραζιλία - Θλιβερό ημερήσιο ρεκόρ άνω των 1.000 νεκρών

Η χώρα είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα παγκόσμια hotspot της πανδημίας

Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό κατέγραψε η Βραζιλία. Οι νεκροί από την πανδημία ανήλθαν σε 1.179 σε μια μέρα και είναι η πρώτη φορά που οι βραζιλιάνικες αρχές καταγράφουν πάνω από 1.000 θανάτους σε ένα 24ωρο.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε έτσι σε 17.971 νεκρούς επί συνόλου 271.628 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Βραζιλία

Η Βραζιλία είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα παγκόσμια hotspot της πανδημίας και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα και στην πέμπτη σε αριθμό θανάτων. 

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο δέχεται παγκόσμια κριτική για τη στάση του απέναντι στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, την οποία έχει χαρακτηρίσει ως «μία μικρή γρίπη» και κρίνει την εξάπλωση της αναπόφευκτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Νέλσον Τάιχ παραιτήθηκε μόλις έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, λόγω των διαφωνιών του με τη διαχείριση της πανδημίας από πλευράς της βραζιλιάνικης κυβέρνησης. Διαφώνησε με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο και το διάταγμα που εξέδωσε ώστε γυμναστήρια, ινστιτούτα ομορφιάς και  κομμωτήρια να ανοίξουν εκ νέου τις πόρτες τους. Αυτό που έφερε οριστική ρήξη ήταν η επιθυμία του Μπολσονάρου να κάνει ευρεία χρήση της χλωροκίνης ως θεραπευτικής αγωγής.

Βραζιλία - Covid-19: Απέλυσαν τον Υπουργό Υγείας της χώρας

Ο Τάιχ έγινε ο δεύτερος υπουργός Υγείας που εγκαταλείπει τη θέση του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς ο προκάτοχος του είχε απομακρυνθεί από τον ίδιο τον Μπολσονάρο Ο πρόεδρος της Βραζιλίας απομάκρυνε τον Λουίς Ενρίκε Μαντέτα τον Απρίλιο, όταν ο δεύτερος παρακίνησε αυτοβούλως τον κόσμο να μένει σπίτι του και να τηρεί αποστάσεις στους εξωτερικούς χώρους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top