Κορωνοϊός: Αλλάζουν τα δεδομένα - Τα παιδιά μάλλον δε μεταδίδουν τον ιό

Τι αναφέρουν κορυφαίοι Βρετανοί επιδημιολόγοι

Κορωνοϊός, παιδιά

Νέα δεδομένα για τη μετάδοση της πανδημίας έρχονται στο προσκήνιο από δύο κορυφαίους Βρετανούς επιδημιολόγους, τα οποία αναφέρουν ότι τα παιδιά ενδεχομένως δεν διαδίδουν τον νέο κορωνοϊό όσο οι ενήλικες.

ΗΠΑ: Απειλεί με αποχώρηση και διακοπή χρηματοδότησης τον ΠΟΥ ο Τραμπ

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσαν ενώπιον της Βουλής των Λόρδων, το κακό νέο είναι ότι η ανοσία στον άνθρωπο μπορεί να μην έχει μεγάλη διάρκεια.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, τα παιδιά είναι πιθανόν να μην διαδίδουν τον ιό όσο οι ενήλικες, δήλωσε η δρ Rosalind Eggo, μέλος των επιστημονικών επιτροπών που συμβουλεύουν την βρετανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19.

Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 43.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

«Θεωρούμε ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανόν να προσβληθούν, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο, είμαστε πολύ βέβαιοι ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανόν να νοσήσουν σοβαρά και υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο», δήλωσε η επιδημιολόγος του London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Covid-19: «Έχουμε θεραπεία που σταματά την πανδημία χωρίς εμβόλιο»

Ο John Edmunds, μέλος του SAGE (Scientific Advisory Group for Emergencies του Ηνωμένου Βασιλείου/Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων), δήλωσε στην επιστημονική επιτροπή της Βουλής των Λόρδων ότι είναι εντυπωσιακό πόσο τα παιδιά δεν φαίνεται να διαδραματίζουν ρόλο στην μετάδοση του νέου κορωνοϊού.

«Υπάρχει μόνο ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό ξεσπάσματος της επιδημίας που συνδέεται με σχολείο, πράγμα που είναι εντυπωσιακό», δήλωσε ο Βρετανός καθηγητής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top