Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 43.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Στο «στόχαστρο» ο Τζόνσον για τη διαχείριση της πανδημίας

Σχεδόν 43.000 νεκροί από κορωνοϊό είναι ο επίσημος απολογισμός των θανάτων στη Βρετανία, κατατάσσοντας τη χώρα στις πλέον πληγείσας στην Ευρώπη και θέτοντας περισσότερα ερωτήματα για τη διαχείριση της κρίσης από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Βρετανία: Το ένα τέταρτο των θανόντων από κορωνοϊό είχε διαβήτη

Τα νέα επίσημα στοιχεία για την Αγγλία και την Ουαλία ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων σε τουλάχιστον 42.990, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία  που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα από τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και τους πρόσφατους θανάτους σε νοσοκομεία στην Αγγλία.

Βρετανία: Οι μισοί Βρετανοί κατά της πολιτικής Τζόνσον για τον κορωνοϊό

Χιλιάδες οι νεκροί από την πανδημία σε γηροκομεία

Τα σημερινά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σκιαγραφούν επίσης μια ζοφερή εικόνα για τα γηροκομεία, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό ο οποίος έχει προκαλέσει τουλάχιστον 317.700 θανάτους παγκοσμίως. Οι θάνατοι σε γηροκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τις 10.000 στις 8 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

Κορωνοϊός: Απίθανες οι καλοκαιρινές διακοπές για τους Βρετανούς

Αν και οι διαφορετικοί τρόποι υπολογισμού καθιστούν δύσκολη τη σύγκριση με άλλες χώρες, οι αριθμοί επιβεβαιώνουν πως η Βρετανία είναι ανάμεσα στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.

Αυξάνεται η πίεση στον Τζόνσον

Ο υψηλός απολογισμός θανάτων από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνει την πίεση στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, καθώς αντιπολιτευόμενα κόμματα λένε ότι άργησε πολύ να επιβάλει lockdown, να εισαγάγει μαζικά τεστ και να εξασφαλίσει αρκετό προστατευτικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία.

Βρετανία: Κόλλησε κορωνοϊό από άνδρα που την έφτυσε στο μετρό και πέθανε

Εξάλλου, Βρετανοί βουλευτές επέκριναν σήμερα τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από τη βρετανική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μια «ανεπαρκή» ικανότητα διενέργειας διαγνωστικών τεστ.

Μάλιστα, παρά την αύξηση της ικανότητας διενέργειας διαγνωστικών τεστ στα 100.000 ημερησίως στα τέλη Απριλίου, αυτή ήταν «ανεπαρκής για το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας», γράφει ο συντηρητικός βουλευτής Κρεγκ Κλαρκ, ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής επιστημών και τεχνολογίας της Βουλής των Κοινοτήτων, σε επιστολή που απευθύνει προς τον Μπόρις Τζόνσον.

Η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων ,Τερέζ Κόφι, προκειμένου να καταλήξει στα συμπεράσματά της και να υποστηρίξει τη πολιτική Τζόνσον για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή στηρίχθηκε σε ακροάσεις επιστημόνων, ειδικών στη δημόσια υγεία και κυβερνητικών συμβούλων, καθώς και σε συγκρίσεις με στρατηγικές που υιοθετήθηκαν σε άλλες χώρες.

Αυξάνονται τα διαγνωστικά τεστ

Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε πως οποιοσδήποτε παρουσιάζει συμπτώματα και είναι ηλικίας άνω των πέντε ετών μπορεί στο εξής να υποβληθεί σε τεστ, ενώ η κυβέρνηση σκοπεύει πλέον σε μια ικανότητα 200.000 τεστ ημερησίως μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ενόψει, μάλιστα, μιας μελλοντικής άρσης των μέτρων περιορισμού, που αναμένεται να αρχίσει σταδιακά από τις αρχές Ιουνίου, 21.000 άνθρωποι προσελήφθησαν για να συνοδεύσουν τη μελλοντική στρατηγική εντοπισμού ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, παράλληλα με μια εφαρμογή εντοπισμού επαφών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top