Κορωνοϊός: Απίθανες οι καλοκαιρινές διακοπές για τους Βρετανούς

Αντιδρούν έντονα οι αεροπορικές εταιρείες

Οι κάτοικοι της Βρετανίας είναι μάλλον απίθανο να μπορέσουν να πάνε διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και τον τρόπο που εξελίσσεται, δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Βρετανία: Σύγχυση μετά το... αόριστο διάγγελμα Τζόνσον - Τα κύρια σημεία

Παρότι η κυβέρνηση προσπαθεί σταδιακά να ανοίξει διάφορους τομείς της οικονομίας, μια μορφή κοινωνικής αποστασιοποίησης θα απαιτείται για κάποιον χρόνο.

Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις Τζόνσον - Αργεί η επιστροφή στην κανονικότητα

«Το συμπέρασμα από αυτό είναι ότι πιθανότατα οι πολυήμερες, πολυτελείς διακοπές στο εξωτερικό δεν προβλέπονται για αυτό το καλοκαίρι», απάντησε ο υπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφου της βρετανική τηλεοπτικής εκπομπής «This Morning».

Αντιδρούν έντονα οι αεροπορικές εταιρείες

Την αντίδραση των αεροπορικών εταιρειών προκάλεσε η ανακοίνωση του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον για την επιβολή καραντίνας σε όλες τις διεθνείς αφίξεις. Οι νέοι κανόνες έχει προκαλέσει νέα απειλή για τις αεροπορικές εταιρίες που βρίσκονται σε απόγνωση και προσβλέπουν σε ανάκαμψη των ταξιδιών.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε κατά το διάγγελμα της Κυριακής ότι για να αποφευχθεί η εκ νέου μόλυνση από το εξωτερικό, θα επιβληθεί καραντίνα σε άτομα που έρχονται αεροπορικώς στη Βρετανία και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στρατηγική που θα ακολουθηθεί για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει από όλες τις διεθνείς πτήσεις που δεν περιλαμβάνονται σε μια μικρή λίστα εξαιρέσεων να «αυτοαπομονωθούν» κατά την διαμονή τους για δεκατέσσερις ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αυτά τα διεθνή ταξιδιωτικά μέτρα δεν θα τεθούν σε ισχύ στις 13 Μαΐου, αλλά θα τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου μειώθηκε κατά 97% τον Απρίλιο με μόλις 200.000 επιβάτες όσους δηλαδή εξυπηρετεί σε ένα 24ωρο. Οι περισσότεροι από αυτούς ταξίδεψαν με πτήσεις επαναπατρισμού.

Το Χίθροου, που παραδοσιακά καταγράφει την υψηλότερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη έχει ανακοινώσει ότι διαθέτει ρευστότητα 3,2 δισ. λιρών, επαρκή για να συνεχίσει να λειτουργεί για τους επόμενους 12 μήνες, ακόμα και χωρίς επιβάτες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top