ΗΠΑ: Απειλεί με αποχώρηση και διακοπή χρηματοδότησης τον ΠΟΥ ο Τραμπ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τη στήριξή της στον Οργανισμό Υγείας

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τη δημοσιογράφο που εξόργισε τον Ντόναλντ Τραμπ

Με οριστικό τέλος στη χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ απείλησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ θα επανεξετάσει το εάν η χώρα του παραμείνει μέλος του Οργανισμού εντός 30 ημερών.

«Εάν ο ΠΟΫ δεν δεσμευθεί σε μείζονες ουσιαστικές βελτιώσεις εντός των επόμενων 30 ημερών, θα καταστήσω την προσωρινή αναστολή της χρηματοδότησης των Ηνωμένων Πολιτειών προς τον ΠΟΫ μόνιμη και θα επανεξετάσω το εάν θα παραμείνουμε μέλος του οργανισμού», διεμήνυσε ο Τραμπ στην τελευταία παράγραφο τετρασέλιδης επιστολής που απηύθυνε στον επικεφαλής του ΠΟΫ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

Τα γυρίζει ο Τραμπ: Εξετάζει μερική αποκατάσταση της χρηματοδότησης του ΠΟΥ

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τη στήριξή της στον ΠΟΥ επισημαίνοντας ότι πρέπει «να επιδείξουμε αλληλεγγύη και όχι να εκτοξεύουμε κατηγορίες ούτε να υπονομεύουμε την πολυμερή συνεργασία». 

«Η ΕΕ υποστηρίζει τη διεθνή συνεργασία στη διάρκεια αυτής της κρίσης», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βιρζινί Μπατί, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολυμερείς προσπάθειες ήταν η μόνη βιώσιμη επιλογή για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top