Γαλλία: Διάσπαση στο κόμμα του Μακρόν- Έχασε την απόλυτη πλειοψηφία

Είναι αντιμέτωπος με εσωκομματικά προβλήματα

Παρελθόν είναι η απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική εθνοσυνέλευση για το κυβερνών κόμμα «Δημοκρατία Εμπρός», του Εμμανουέλ Μακρόν. 20 βουλευτές που αποχώρησαν, μαζί με άλλους  έφτιαξαν το νέο κόμμα «Οικολογία, Δημοκρατία, Αλληλεγγύη».

Μακρόν: Η Ε.Ε.θα καταρρεύσει αν δε στηρίξει τις πληγείσες χώρες

«Δεν θέλουμε να είμαστε αντάρτες. Προσδιοριζόμαστε σαν μια ανεξάρτητη ομάδα, αυτόνομη, ούτε με την πλειοψηφία, ούτε με την αντιπολίτευση. Η μοναδική γραμμή ψήφου είναι ο πράσινος κανόνας» δήλωσε η βουλευτής της Νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, Πόλα Φορτέζα.

Πρόκειται για την πρώτη διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος εξαιτίας των διαφωνιών για την πολιτική του Γάλλου προέδρου από την έναρξη της θητείας του μέχρι σήμερα. Παρόλο που το κόμμα του Μακρόν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση, ωστόσο για την ώρα δεν αναμένονται πολιτικές εξελίξεις.

Μακρόν: «Δεν μπορούμε να έχουμε τουρκικούς νόμους στη χώρα» 

Ο Εμμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στο εξής αντιμέτωπος με εσωκομματικά προβλήματα, την ώρα που η Γαλλία ετοιμάζεται να εισέλθει στην δύσκολη φάση της οικονομικής κρίσης, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Γαλλία: Αντιμέτωπος με εσωκομματικά προβλήματα ο Μακρόν

 «Θα είμαστε με την πλειοψηφία όταν οι προθέσεις πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση και θα είμαστε με την αντιπολίτευση όταν δεν πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του νέου κόμματος «Οικολογία, Δημοκρατία, Αλληλεγγύη», Ζουλιέν Φεμπριέρ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top