Μακρόν: «Δεν μπορούμε να έχουμε τουρκικούς νόμους στη χώρα» 

«Μπλόκο» της Γαλλίας στους ιμάμηδες

Θέση για το θέμα της αντιμετώπισης των ακραίων ισλαμιστών στη Γαλλία πήρε ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανακοίνωσε μέτρα κατά του αποσχιστικού Ισλάμ και της χρηματοδότησης του από τρίτες χώρες που υποστηρίζουν την προώθηση του πολιτικού ισλαμισμού σε Γαλλία και  Ευρώπη.

Μπριζίτ Μακρόν: «Ο Εμμανουέλ είναι ίδιος εδώ και 20 χρόνια»

Μεταξύ άλλων, ο Μακρόν σε ομιλία του υπογράμμισε πως η Γαλλία δεν θα δέχεται πια ξένους ιμάμηδες.

«Η Τουρκία μπορεί να κάνει την επιλογή να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με εμάς ή όχι, αλλά δεν θα επιτρέψω σε οποιαδήποτε ξένη χώρα να τροφοδοτεί θρησκευτικές ή πολιτισμικές αποσχιστικές τάσεις στο έδαφος της Γαλλική δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να έχουμε τους νόμους της Τουρκίας στο έδαφος της Γαλλίας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Γαλλία: Θα δέχεται οικονομικούς μετανάστες ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας

Την απαγόρευση στους ιμάμηδες από ξένες χώρες όπως είναι η Τουρκία, η Αλγερία και το Μαρόκο που έρχονται στη Γαλλία για να κάνουν κήρυγμα στα τζαμιά, ανακοίνωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του για το θέμα αντιμετώπισης των ακραίων ισλαμιστών στη χώρα.

Γαλλία: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και πυροσβεστών στο Παρίσι

Όπως διεμήνυσε, οι αφίξεις ξένων ιμάμηδων στη Γαλλία το 2020 θα είναι και οι τελευταίες. Αφορμή για τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου αποτέλεσε το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει συμφωνήσει με τη Γαλλία για το νέο σχέδιο που αφορά τους ιμάμηδες

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής θα γίνεται αυστηρότερος έλεγχος στην χρηματοδότηση γαλλικών τεμενών από τρίτες χώρες, ώστε να εμποδιστούν οποιεσδήποτε αποσχιστικές τάσεις ή προθέσεις.  

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top