Ο Τραμπ αποκάλυψε ότι παίρνει χάπια χλωροκίνης

Ποικίλες αντιδράσεις για τις δηλώσεις του

«Τις τελευταίες δέκα μέρες παίρνω υδροξυχλωροκίνη», αποκάλυψε ο Ντόναλντ Τραμπ στους έκπληκτους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΗΠΑ: Τεράστιος ο απολογισμός των νεκρών από κορωνοϊό για 3η μέρα

«Ναι παίρνω υδροχλωροκίνη. Εδώ και καιρό γιατροί το παίρνουν, άρρωστοι το παίρνουν, νοσοκόμοι το παίρνουν, μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους καταστημάτων και αλυσίδων εστίασης.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν μετά από την καταγγελία στο Κογκρέσο του πρώην διευθυντή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για τα εμβόλια, Ρικ Μπράιτ, ότι υπήρχαν εσωτερικές πιέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη ουσία ως αποτελεσματική θεραπεία για τον κορωνοϊό. 

Τεστ για των κορωνοϊό που διαφήμιζε ο Τραμπ δίνει συχνά ψευδή αποτελέσματα

Μάλιστα λίγο μετά τις αποκαλύψεις Τραμπ, ο γιατρός του Σον Κόνλεϊ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «μετά από πολλές συζητήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τα υπέρ και κατά της χρήσης υδροξυχλωροκίνης, καταλήξαμε ότι τα πιθανά κέρδη για τη θεραπεία ξεπερνούν τους σχετικούς κινδύνους».

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) είχε εκδώσει στα τέλη Απριλίου προειδοποίηση κατά της χρήσης του εν λόγω φαρμάκου κάνοντας λόγο για «υπαρκτές παρενέργειες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη».

Der Spiegel: «Ο ιός δεν προήλθε από κινεζικό εργοστάσιο όπως λέει ο Τραμπ»

Έρευνα σε βετεράνους των ΗΠΑ, έδειξε πως η υδροξυχλωροκίνη όχι μόνο δεν είχε θετικά αποτελέσματα σε όσους την πήραν, αλλά προκάλεσε υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με εκείνους που δεν την πήραν ως θεραπεία. 

Τότε, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα δεν είναι οπαδοί του και η έρευνα δεν είναι και τόσο επιστημονική. 

Κορωνοϊός: Κορυφαία γιατρός στη Νέα Υόρκη έδωσε τέλος στη ζωή της

Τις αποκαλύψεις Τραμπ για την υδροξυχλωροκίνη σχολίασε δεικτικά και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι λέγοντας στο CNN: «θα προτιμούσα να μην παίρνει κάτι που δεν έχει εγκριθεί από τους επιστήμονες, ειδικά στην ηλικία του και με το βάρος που έχει».

Απειλές Τραμπ για αποχώρηση από τον ΠΟΥ

Στο μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει την πολεμική ρητορική κατά του ΠΟΥ. Στις τελευταίες του δηλώσεις κατηγόρησε τον οργανισμό ότι είναι «μαριονέτα της Κίνας» και απείλησε για μια ακόμα φορά ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από αυτόν. 

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Είναι μια μαριονέτα της Κίνας», είπε από τον Λευκό Οίκο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top