Covid-19: Αυξήθηκαν θάνατοι και κρούσματα στην Ιταλία

Λιγότεροι ασθενείς στις ΜΕΘ και σε κατ’ οίκον περιορισμό

Ιταλοί ερευνητές το εμβόλιο που παράγουν θα είναι το πρώτο στον κόσμο που εξουδετερώνει τον ιό- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου Star

Δεν είναι καλά τα νέα από την Ιταλία, καθώς σήμερα καταγράφηκε τόσο αύξηση των θανάτων όσο και των κρουσμάτων. Η αύξηση του αριθμού των νεκρών προκαλεί ανησυχία στην Ιταλία, ενόψει, μάλιστα, της πιθανής επαναλειτουργίας πολλών καταστημάτων, την ερχόμενη Δευτέρα. Η σχετική απόφαση πρόκειται να ληφθεί από την κυβέρνηση Κόντε, μέχρι αύριο το βράδυ.

Κορωνοϊός: Σάλος στο Μιλάνο με νέους να πίνουν μπύρες στους δρόμους

Συγκεκριμένα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατέληξαν 262 άνθρωποι και καταγράφηκαν 992 νέα κρούσματα, εκ των οποίων οι 112 θάνατοι και 522 κρούσματα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού αυξήθηκε με 104  περισσότερα κρούσματα σε σύγκριση με χθες. Παράλληλα, έχασαν την ζωή τους 67 περισσότεροι  άνθρωποι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. 

Κορωνοϊός: Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν το πρώτο εμβόλιο

Την ίδια ώρα, 755  λιγότεροι είναι οι ασθενείς που θεραπεύτηκαν από χθες.

Η Ιταλία μετρά πλέον 31.368 νεκρούς από την πανδημία και 223.096 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Συνολικά 115.288 άνθρωποι έχουν ιαθεί. 

Συνεχίζουν να μειώνονται οι ασθενείς στις ΜΕΘ

Στο μεταξύ, 855 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 11.453  έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 65.132  έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. 

Οι ασθενείς  στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται,  για όγδοη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top