Θρίλερ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Δίνει μάχη για τη ζωή του;

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι υποβλήθηκε σε εγχείριση καρδιάς

Μάχη για τη ζωή του φέρεται να δίνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το CNN που επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο.

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε τρεις πυραύλους άγνωστου τύπου

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς και κινδυνεύει σοβαρά η ζωή του. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν παρέστη στις 15 Απριλίου στη μεγάλη γιορτή της Βορείου Κορέας για την επέτειο της γέννησης του παππού του, γεγονός που έδωσε αφορμή για να κυκλοφορήσουν διάφορα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του. Ωστόσο, τέσσερις μέρες νωρίτερα είχε εμφανιστεί σε κυβερνητική σύσκεψη. 

Φρικτός θάνατος για στρατηγό του Κιμ Γιονγκ Ουν: Το πέταξαν στα πιράνχας

Δεύτερο αξιωματούχος των ΗΠΑ, δήλωσε στο CNN πως οι ανησυχίες για την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι αξιόπιστες, αλλά δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του. 

Η νοτιοκορεατική διαδικτυακή εφημερίδα, Daily NK αναφέρει πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποβλήθηκε στις 12 Απριλίου σε εγχείρηση καρδιάς, η οποία είχε επιβαρυνθεί από το υπερβολικό κάπνισμα, την παχυσαρκία και την υπερβολική εργασία του Βορειοκορεάτη ηγέτη. 

Η Πιονγιάνγκ εκτέλεσε τον απεσταλμένο της στις ΗΠΑ μετά το φιάσκο στο Ανόι

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, λαμβάνει θεραπεία σε μια βίλα στην κομητεία Χουανγκσάν, μετά την επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του φέρεται να βελτιώνεται.

Η συγκέντρωση πληροφοριών από την Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η Βόρεια Κορέα ελέγχει αυστηρά κάθε πληροφορία που περιβάλλει τον ηγέτη της, ο οποίος αντιμετωπίζεται σχεδόν σαν θεότητα εντός της χώρας. Οι απουσίες του από επίσημα κρατικά μέσα ενημέρωσης πυροδοτούν συχνά εικασίες και φήμες για την υγεία του. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ελεύθερο Τύπο και σπάνια γίνεται λόγος για τον ηγέτη της.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ταξιδεύει πάντα με φορητή τουαλέτα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε τελευταία φορά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας στις 11 Απριλίου. 

«Υπήρξαν πολλές πρόσφατες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν (κάπνισμα, καρδιά και εγκέφαλος). Εάν ο Κιμ νοσηλευτεί, θα εξηγούσε γιατί δεν ήταν παρών στις σημαντικές γιορτές της 15ης Απριλίου», δήλωσε ο Μπρους Κλίνγκερ, ανώτερος ερευνητής και συνεργάτης του Heritage Foundation και πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA για την Βόρεια Κορέα, ο οποίος πρόσθεσε: «Όμως με τα χρόνια, υπήρξαν πολλές ψεύτικες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ή τον πατέρα του. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top