Περού: Βρέφος βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό αμέσως μετά τη γέννησή του

Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση παγκοσμίως

Οι Αρχές στο Περού πραγματοποιούν απολυμάνσεις για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού / Reuters

Θετικό στον κορωνοϊό φέρεται να γεννήθηκε ένα βρεφος στο Περού, καθώς η μητέρα του νοσεί από τον ιό, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για τη δεύερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Θλιβερό ρεκόρ στις ΗΠΑ - Πάνω από 2.500 θάνατοι από κορωνοϊό σε 24 ώρες

«Υποβάλαμε το νεογέννητο σε διαγνωστική εξέταση και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Η μητέρα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε καισαρική, προηγουμένως είχε επίσης υποβληθεί σε γρήγορο τεστ και το αποτέλεσμα επέστρεψε θετικό», εξήγησε ο Δρ. Άλβαρο Μπαρδάλες στο περουβιανό τηλεοπτικό δίκτυο Canal N.

«Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση σε εθνικό επίπεδο και τη δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο που ένα μωρό γεννιέται με τον κορωνοϊό», πρόσθεσε ο γιατρός, χωρίς να διευκρινίσει πού εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα.

Η μητέρα ήταν φορέας του κορωνοϊού χωρίς να παρουσιάζει συμπτώματα και το παιδί της «μολύνθηκε από τη μητέρα του διαμέσου του πλακούντα», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο περουβιανός οργανισμός κοινωνικών ασφαλίσεων.

Το νεογέννητο, που ζύγιζε 3,16 κιλά όταν γεννήθηκε, έχει τεθεί σε απομόνωση. «Η μητέρα, όπως και το μωρό, είναι σε σταθερή κατάσταση», είπε ο Μπαρδάλες στο ραδιοφωνικό δίκτυο RPP.

Πανδημία κορωνοϊού: Σχεδόν 132.000 νεκροί σε 193 χώρες του κόσμου

Αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της παγκόσμιας πανδημίας στην επικράτεια, την 6η Μαρτίου, στο Περού των 32 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί σχεδόν 11.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 250 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top