Θλιβερό ρεκόρ στις ΗΠΑ - Πάνω από 2.500 θάνατοι από κορωνοϊό σε 24 ώρες

Αποτελεί τον χειρότερο απολογισμό νεκρών παγκοσμίως

Στη Νέα Υόρκη δημιουργούν ομαδικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας / Reuters

Δυσάρεστα είναι τα νέα που έρχονται από τις ΗΠΑ, καθώς μέσα σε μία μόλις ημέρα χάθηκαν από κορωνοϊό 2.569 άνθρωποι. Το αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε την Τετάρτη και αποτελεί τον «βαρύτερο» απολογισμό νεκρών από την αρχή της πανδημίας. 

Ο συνολικός επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε έτσι τους 28.326 νεκρούς στην αμερικανική επικράτεια. Την Τρίτη μέσα σε μια ημέρα κατέληξαν 2.228 ασθενείς του ιού. 

Τι απάντησε ο ΠΟΥ για την απόφαση Τραμπ και τη διακοπή χρηματοδότησης

Οι ΗΠΑ εξάλλου μετρούν από τα τέλη του Μαρτίου τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον Covid 19 που πλέον ανέρχονται σε 637.000. Έχουν γίνει περίπου 3,2 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ στη χώρα.

«Η μάχη συνεχίζεται, όμως τα δεδομένα δείχνουν ότι απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας, περάσαμε την κορυφή των νέων κρουσμάτων» μόλυνσης, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου.

Κορωνοϊός: Ποιες χώρες επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα;

Όπως είπε ο ίδιος, την Πέμπτη θα παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησής του για τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού και για αυτήν που αποκαλεί «επανεκκίνηση» της αμερικανικής οικονομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top