Ερντογάν: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και το ερχόμενο ΣΚ

«Η Τουρκία έχει περισσότερες κλίνες και από τη Γερμανία»

Η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχιστεί και το ερχόμενο σαββατοκύριακο στην Τουρκία, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό, έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα της και δεν παρατηρείται καμιά έλλειψη στη διαδικασία θεραπείας των ασθενών στα νοσοκομεία. 

Τουρκία: Στους 1.296 οι νεκροί - Πιθανή μια νέα καραντίνα

Ο ίδιος ανέφερε ότι συνεχίζεται η διανομή μασκών μέσω διαφόρων διαύλων, ωστόσο δεν είναι εύκολη η παροχή τέτοιων υπηρεσιών σε μια χώρα 83 εκατομμυρίων. «Οπωσδήποτε υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά το σημαντικό είναι πως οι καθυστερήσεις αυτές δεν πηγάζουν από έλλειψη», ανάφερε. Πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα 32 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν κωδικό στα κινητά τους για να πάνε να παραλάβουν τις μάσκες τους από τα φαρμακεία και πως αυτός ο αριθμός θα φτάσει τα 39 εκατομμύρια μέχρι την Πέμπτη. 

Τουρκία: «Όχι» στην παραίτηση Σοϊλού είπε ο Ερντογάν

Περισσότερες κλίνες και από τη Γερμανία

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι τα νοσοκομεία της Τουρκίας σε όλη τη χώρα διαθέτουν 240.000 κλίνες και κάνοντας σύγκριση με την Ευρώπη ανέφερε πως ακόμη και η Γερμανία που έχει τις περισσότερες κλίνες εντατικής θεραπείας, ο αριθμός τους δε φτάνει καν τις 30.000. Επανέλαβε ότι θα ανοίξουν και δύο νοσοκομεία από 1.000 κλίνες το καθένα στο Γεσίλκιοϊ και στο Σαντζάκτεπε, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες τους, ενώ απαρίθμησε και μια σειρά άλλων νοσοκομείων που ανοίγουν σύντομα. 

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν η Τουρκία είναι από τις χώρες που διεξάγουν τα περισσότερα τεστ για κορωνοϊό την ημέρα, λέγοντας ότι έχουν γίνει συνολικά 410.000  τεστ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει χαμηλό ποσοστό θανάτων και ότι μέχρι σήμερα έχουν πάρει εξιτήριο 5.000 άτομα.

«Η Τουρκία είναι από τις χώρες που έχουν κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο γρήγορα την επιδημία», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι η Τουρκία ανταποκρίνεται και στις εκκλήσεις άλλων χωρών για βοήθεια. «Αν μπορείς να αισθανθείς τον πόνο είσαι ζωντανός, αν μπορείς να αισθανθείς τον πόνο του άλλου είσαι άνθρωπος», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι έχουν στείλει ιατρικό υλικό σε 34 χώρες και θα συνεχιστεί αυτή η βοήθεια και τις επόμενες μέρες. 

«Δεν αποδεχτήκαμε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών» 

Για τον Υπουργό Εσωτερικών είπε ότι αντίκρυσε με εκτίμηση την ανάληψη της ευθύνης από τον ίδιο και την ευαισθησία που επέδειξε, «ωστόσο δεν αποδεχτήκαμε την παραίτηση και του ζητήσαμε να συνεχίσει τα καθήκοντά του». Ευχαρίστησε και τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Δράσης Μεχμέτ Μπαχτσελί για τη στήριξή του. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος στηλίτευσε  και τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την κριτική του εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι πάσχει από μυθομανία και του πρότεινε να το ερευνήσει αυτό. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις κοινωνικές παροχές του κράτους ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι διασφάλισαν οικονομική στήριξη σε 4,5 εκατομμύρια πολίτες, ενώ δεν θέτουν εμπόδια στις απολύσεις για τους επόμενους τρεις μήνες.

Επίσης θα παρέχεται μισθός 1.170 τουρκικών λιρών στους υπαλλήλους που έχουν πάρει άδεια άνευ αποδοχών. Αποδοκίμασε την συμπεριφορά των ιδιωτικών τραπεζών λέγοντας ότι αναμένουν από αυτές να κάνουν αυτό που τους αναλογεί. Για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δε θα υποκύψουν σε καμιά δοκιμασία που θα θέσει σε δοκιμασία τη χώρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top