Τουρκία: «Όχι» στην παραίτηση Σοϊλού είπε ο Ερντογάν

Έληξε η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ζήτησε να παραιτηθεί / Reuters

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησής του, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία το πρωί της Δευτέρας.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας μετά το χάος του lockdown

«Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, έχει κερδίσει την εκτίμηση του έθνους μας για το επιτυχημένο έργο του έως σήμερα», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Ο αποφασιστικός αγώνας του έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μειωθεί σημαντικά η δυνατότητα τρομοκρατικών οργανώσεων να εξαπολύουν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα μας», συνέχισε το κείμενο που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του Τούρκου προέδρου.

«Με τη συνεχή παρουσία του από την πρώτη στιγμή σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, ο υπουργός Εσωτερικών μας κατόρθωσε να υπάρχει ισχυρός συντονισμός. Είναι γεγονός ότι το επιτυχημένο έργο του εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει διασφαλίσει να μην έχουν υπάρξει θέματα δημόσιας ασφάλειας», ανέφερε η ανακοίνωση. Ο υπουργός «υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρό μας και ο πρόεδρος του είπε ότι δεν την κάνει δεκτή».

Eρντογάν: Eνοχλήθηκε από το χάος που ακολούθησε της απαγόρευσης κυκλοφορίας

«Ο κάτοχος ενός αξιώματος έχει τη διακριτική ευχέρεια να παραιτηθεί αλλά η τελική απόφαση ανήκει στον πρόεδρο μας. Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών δεν έγινε δεκτή και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του», σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την παραίτησή του έπειτα από το το χάος που προκλήθηκε την Παρασκευή στους δρόμους μόλις ανακοίνωσε την αιφνίδια καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού.

Έληξε η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε 31 πόλεις της Τουρκίας, η οποία είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή και ίσχυε για δύο μέρες τερματίστηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως αναφέρει νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι τα 63.640.000 πολίτες στη μεγάλη πλειοψηφία τους συμμορφώθηκαν με την απόφαση, ενώ συνολικά παραβίασαν την απαγόρευση αυτή 24,088 άτομα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα άλλα μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν, ενώ συνεχίζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες κάτω των 20 ετών, άνω των 65 ετών και για εκείνους με χρόνιες παθήσεις. Καλούνται οι πολίτες να μην βγαίνουν από το σπίτι τους αν δεν είναι υποχρεωμένοι και να τηρούν τις «κοινωνικές αποστάσεις» καθώς και τους κανόνες κοινωνικής απομόνωσης μέχρι να ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας.

Ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας θα επαναφέρεται κάθε Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top