Eρντογάν: Eνοχλήθηκε από το χάος που ακολούθησε της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Τούρκος ΥΠΕΣ: «Αποδέχομαι την κριτική»

Ερντογάν

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν όσο και η Επιστημονική Επιτροπή από τον κακό συντονισμό και το χάος που προέκυψε έπειτα από την αιφνίδια ανακοίνωση της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού ΥΠΕΣ. 

Ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναλαμβάνοντας την ευθύνη ανέφερε «αποδέχομαι την κριτική», λέγοντας ότι η απόφαση για τον χρόνο της ανακοίνωσης λήφθηκε από το Υπουργείο του.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η απαγόρευση ανακοινώθηκε στις 21:44 που είχαν ήδη κλείσει οι υπεραγορές, ωστόσο παραδέχτηκε ότι σε κάποιες περιοχές παρατηρήθηκε συνωστισμός σε φούρνους και μικρά μαγαζιά με τρόφιμα.

«Είναι αλήθεια. Αυτό δεν το είχα προβλέψει», είπε ο Τούρκος Υπουργός προσθέντας ότι δέχτηκε και τις κριτικές και τις προσβολές. 

Κι ενώ η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε 31 πόλεις θα συνεχιστεί μέχρι απόψε στις 12.00 τα μεσάνυχτα, το τουρκικό ΥΠΕΣ ανακοίνωσε ότι έχουν παραβιάσει την απαγόρευση 18,770 άτομα. 

88χρονη γυναίκα το πρώτο θύμα κορωνοϊού στην ελληνική ομογένεια Κωνσταντινούπολης

Μια 88 χρονη γυναίκα είναι το πρώτο θύμα κορωνοϊού στην ελληνική ομογένεια τη Κωνσταντινούπολης.

Η 88χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της κοινότητας Βαλουκλή τις τελευταίες 15 μέρες λαμβάνοντας θεραπεία κορωνοϊού, ωστόσο σήμερα το πρωί επιδεινώθηκε η κατάστασή της ξαφνικά και έχασε τη ζωή της.

Ζούσε μόνη της στη συνοικεία Ταταύλα (Κουρτουλούς) όπου μένουν πολλοί Ρωμιοί. Ο σύζυγός της τον οποίο είχε χάσει πριν αρκετά χρόνια ήταν παιδίατρος στο Βαλουκλή. Τα Ταταύλα είναι από τις περιοχές στις οποίες παρουσιάζονται αρκετά κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top