Τουρκία: Στους 1.296 οι νεκροί - Πιθανή μια νέα καραντίνα

Ισχυροποιείται εντός ΑΚΡ ο Σοϊλού έναντι  Αλμπαϊράκ

Στο έλεος του κορωνοϊού φαίνεται να βρίσκεται η Τουρκία, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει πλέον τους 1.296 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αγγίζουν τα 61.000, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν έρχεται νέα καραντίνα μέσα στις επόμενες ημέρες, σε μια προσπάθεια περιορισμού του ιού.

Τουρκία: Κατάδικοι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό σε ανοιχτές φυλακές

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε σήμερα, Δευτέρα, ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο ενδέχεται να επιβληθεί και πάλι απαγόρευση της κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Eρντογάν: Eνοχλήθηκε από το χάος που ακολούθησε της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η 48ώρη καραντίνα που τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής αφορούσε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Κωνσταντινούπολης των 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σημειώνεται ότι συνολικά έχουν καταγραφεί 61.069 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ 3.957 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Ισχυροποιείται εντός ΑΚΡ ο Σοϊλού έναντι  Αλμπαϊράκ

Το μήνυμα των παιδιών των «Τούρκων μαρτύρων» ήταν εκείνο που έπεισε τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να μην παραιτηθεί από το αξίωμά του, όπως ο ίδιος δήλωσε, παραμένοντας στην κυβέρνηση Ερντογάν και μάλιστα πιο ενισχυμένος όσο ποτέ, όπως εκτιμάται στην Τουρκία και μάλιστα εις βάρος του εσωκομματικού του αντιπάλου, γαμπρού του Τούρκου Προέδρου και Υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Τουρκία: «Όχι» στην παραίτηση Σοϊλού είπε ο Ερντογάν

«Μου έστειλαν μήνυμα τα παιδιά των νεκρών ηρώων που άγγιξε την ψυχή μου: Εμείς άλλωστε μείναμε χωρίς πατέρα, μην μας αφήσεις για άλλη μια φορά χωρίς πατέρα, μου έλεγαν», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός αναφέροντας ότι αυτό ήταν το πιο σημαντικό μήνυμα που τον έκανε να αλλάξει γνώμη και να μην παραιτηθεί.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας μετά το χάος του lockdown

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η απόπειρα δολοφονίας νεαρού στη Ριζούντα, όταν έμαθε για την παραίτηση του Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο νεαρός τελικά πείστηκε να κατέβει από την οροφή του πενταόρωφου κτιρίου όπου διέμενε έπειτα που τον διαβεβαίωσαν ότι η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή. 

Πάντως ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη βάση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και ιδιαίτερα στους εθνικιστές ενώ χαίρει μεγάλης εκτίμησης και από τη βάση του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αντίθετα με τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος δεν έχει μεγάλα ερείσματα εντός του κόμματος αλλά έχει φιλοδοξίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top