Κομισιον: Η απάντηση στον παραιτηθέντα Προέδρο του ΕΣΕ

Τι αναφέρει για τα ερευνητικά μέτρα σχετικά με τον κορωνοϊό

Κομισιόν

Η Κομισιόν αποκρούει με αναλυτικό υπόμνημα τους ισχυρισμούς του παραιτηθέντα Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, ενώ όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Γιοχάνες Μπάρκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου τα υπόλοιπα 19 ενεργά μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΣΕ ζήτησαν μεμονωμένα και ομόφωνα την αποχώρηση του Mauro Ferrari από τη θέση του ως Προέδρου του ΕΣΕ – ΕCR.

Παραίτηση με αιχμές από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναλυτική γραπτή απάντηση της Κομισιόν στο STAR, ο καθηγητής Mauro Ferrari υπέβαλε την παραίτησή του ως πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας 7 Απριλίου και η παραίτηση θα έχει άμεση ισχύ, όπως ζητήθηκε.

«Η Κομισιόν εκφράζει τη λύπη της για την παραίτηση του καθηγητή Ferrari σε αυτό το πρώιμο στάδιο της εντολής του και σε αυτές τις στιγμές πρωτοφανούς κρίσης στις οποίες ο ρόλος της έρευνας της ΕΕ είναι καθοριστικό», αναφέρει ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ΕΕ: «Φρένο» στην είσπραξη δασμών και ΦΠΑ στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Μάλιστα, δηλώνει «ευγνώμων» για την προσωπική επένδυση του καθηγητή Ferrari και του εύχεται ότι καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες.

Επιπλέον, προσθέτει ότι θα φτιάξει μια επιτροπή αναζήτησης για την επιλογή ενός νέου προέδρου του ΕΣΕ (ΕRC) το συντομότερο δυνατό, ενώ ένας από τους τρεις αντιπροέδρους του ΕΣΕ θα αναλάβει τις ευθύνες του Προέδρου.

Κομισιόν: Παράταση της απαγόρευσης μη απαραίτητων ταξιδιών έως 15 Μάϊου

Τι αναφέρει η Κομισιόν για τα μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Σχετικά με τα ερευνητικά μέτρα της ΕΕ κατά της πανδημίας του COVID19, ο Εκπρόσωπος υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει την πιο ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και αναπτύσσει διάφορα μέσα για να έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην επίλυση της κρίσης.

Επιπλέον, επενδύει σε μέτρα έρευνας και καινοτομίας, ενώ έδωσε συγκεκριμένη υποστήριξη στην επειγόντως αναγκαία έρευνα και καινοτομία ως μέρος της κοινής ευρωπαϊκής αντίδρασης στην εκδήλωση του κορωνοϊού.

Η Κομισιόν επενδύει σε μέτρα έρευνας και καινοτομίας για την ανάπτυξη εμβολίων, νέων θεραπειών, διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών συστημάτων για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID19. 18 σχέδια που αφορούσαν 140 ερευνητικές ομάδες επιλέχθηκαν για να λάβουν 48,5 εκατ. Ευρώ από το πρόγραμμα Horizon 2020, σημειώνει ο Γιοχάνες Μπάρκε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top