Βρετανία: 684 νεκροί σε μία ημέρα από τον κορωνοϊό - Στους 3.605 συνολικά

Τηλεοπτικό διαγγελμα της Ελισάβετ την Κυριακή

Σοκ επικράτησε για ακόμη μία ημέρα στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία ανακοίνωσε άλλους 684 νεκρών από τον κορωνοϊό, σε μια ημέρα.

Αυτός ο αριθμός δείχνει μια επιδείνωση της κατάστασης και επιτάχυνση της επιδημίας, η οποία προκάλεσε ήδη τον θάνατο σε 3.605 ανθρώπους στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι υγειονομικές αρχές. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κορυσμάτων ανήλθε στα 38.168.

Βρετανική εφημερίδα εκθειάζει την Ελλάδα

Μάλιστα, το παλάτι του Μπάκινγχαμ ανακοίνωσε, επίσης, ότι η βασίλισσα θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό διάγγελμα στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, το βράδυ της Κυριακής.

Μετά την επιδημία, έκρηξη φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο 

Η πανδημία του κορωνοϊού αυξάνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο έκρηξης της φτώχειας στη Βρετανία, ιδιαίτερα την παιδική, σε μια χώρα που ήδη πλήττεται από την αβεβαιότητα έπειτα από μια δεκαετία λιτότητας.

Αλυσιδωτές απώλειες θέσεων εργασίας, προσφυγή στο κράτος πρόνοιας, κλείσιμο των σχολείων: αυτή η κρίση της υγείας έρχεται να προστεθεί σε μια βαθιά κοινωνική κρίση που ανησυχεί οργανώσεις και σωματεία.

Κορωνοϊός: Ο πρίγκιπας Κάρολος εγκαινίασε τη μεγαλύτερη ΜΕΘ στον κόσμο

«Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο την επισφαλή κατάσταση μεγάλου μέρους του πληθυσμού και τις ελλείψεις της βρετανικής κοινωνικής ασφάλισης», επισημαίνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντέιβ 'Ινες, οικονομολόγος στο Ίδρυμα Joseph Rowntree, το οποίο πολεμά τη φτώχεια.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, πάνω από 14 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πλήττονται από τη φτώχεια, το ένα τέταρτο του πληθυσμού.

Ένδειξη της σοβαρότητας της κρίσης, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν ένα εκατομμύριο Βρετανοί κατέθεσαν φάκελο για να λάβουν το Universal Credit (καθολικό επίδομα), ένα είδος ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος που θεσπίστηκε το 2013.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top