Κορωνοϊός: Ο πρίγκιπας Κάρολος εγκαινίασε τη μεγαλύτερη ΜΕΘ στον κόσμο

Οι πρώτοι ασθενείς θα μεταφερθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ο πρίγκιπας Κάρολος εγκαινίασε σήμερα τη μεγαλύτερη ΜΕΘ στον κόσμο που άνοιξε στο νοσοκομείο Florence Nightngale και θα περιθάλψει ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Μπορεί να εξαπλώνεται μόνο με την αναπνοή

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο οποίος επίσης νόσησε από κωρονοϊό, αναφέρθηκε στη θρυλική νοσοκόμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Florence Nightingale, κάνοντας αναφορά και στις δύσκολες ώρες που περνά όλος ο κόσμος λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ευχαρίστησε επίσης όλο το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας του Λονδίνου, αλλά και τους εργάτες που κατάφεραν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η νέα αυτή μονάδα να παραδοθεί στους πολίτες για να εκτονωθεί η πίεση στα υπόλοιπα νοσοκομεία. 

Πρίγκιπας Κάρολος: Μίλησε πρώτη φορά για τον κορωνοϊό

«Το άνοιγμα αυτής της μονάδας είναι ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας τις στιγμές αυτές της δοκιμασίας για τον λαό μας. Θα προσεύχομαι να λειτουργήσει για σύντομο χρονικό διάστημα και να φροντίσει όσους λιγότερους ανθρώπους γίνεται», είπε.

Οι πρώτοι ασθενείς θα μεταφερθούν στη νέα ΜΕΘ μέσα στο Σαββατοκύριακο και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα πρώτα 42 κρεβάτια που διαθέτουν αναπνευστήρες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σήμερα. Ωστόσο οι επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών εκτιμούν ότι οι πρώτοι ασθενείς θα φιλοξενηθούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς 500 κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ακόμα ελεύθερα στα νοσοκομεία του Λονδίνου. 

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα ΜΕΘ θα μεταφερθούν ασθενείς που δε θεωρούνται βαριά περιστατικά από άλλα νοσοκομεία και όχι εκείνοι που είναι ηλικιωμένοι ή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. 

Κάθε πτέρυγα θα διοικείται από έναν εντατικολόγο και τέσσερις ακόμα γιατρούς, ενώ θα υπάρχει μία νοσοκόμα για κάθε έξι κρεβάτια. 

Meghan Markle: Απαγόρευσε στον Harry να επισκεφτεί τον άρρωστο πατέρα του!

Εκατοντάδες γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό προσφέρθηκαν εθελοντικά να στελεχώσουν την ΜΕΘ του νοσοκομείου  Florence Nightingale. Μαζί με αυτούς και νέοι απόφοιτοι γιατροί, νοσοκόμες και προσωπικό που είχε εργαστεί στο παρελθόν στο εθνικό σύστημα υγείας. 

Αρχικά θα νοσηλευτούν μόνο ασθενείς Covid-19 από το Λονδίνο, στη συνέχεια όμως δεν αποκλείεται να μεταφερθούν εκεί και από άλλες πόλεις. 

Κάρολος: Η πρώτη εμφάνιση μετά τη διάγνωση ότι έχει κορωνοϊό

Η ΜΕΘ διαθέτει 78 θαλάμους. Κάθε κλίνη είναι εξοπλισμένη με αναπνευστήρες τελευταίας τεχνολογίας. Εκατοντάδες εργάτες ακόμα κατασκευάζουν  τμήματα της ΜΕΘ που έχει το μέγεθος δώδεκα ποδοσφαιρικών γηπέδων. 

Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι περίπου το 20% των περιστατικών που θα φτάσουν εκεί δε θα τα καταφέρουν. 

Βρετανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό - 569 άτομα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει επιπλέον δύο μονάδες εκτός από αυτές στο Μπέρμιγχαμ και στο Μάντσεστερ. Τα νοσοκομεία θα χτιστούν στο Μπρίστολ και στο Χαρογκέιτ και συνολικά θα διαθέτουν 3.000 κλίνες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top