Daily Telegraph: Οι Έλληνες δίνουν μαθήματα φιλότιμου σε όλες τις χώρες

Δείχνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία

Βουλή - 25η Μαρτίου

Δημοσίευμα «έπαινος» της Daily Telegraph συγχαίρει τους Έλληνες για τη στάση που έχουν επιδείξει απέναντι στα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, κάτι που γενικά δεν συνηθίζουν, καθώς ως έθνος χαρακτηριζόμαστε για την τάση μας να… παραβιάζουμε τους κανόνες.

Τι θα γίνει στη μετά κορωνοϊoύ εποχή; Τίποτα δε θα είναι το ίδιο

Αυτή τη φορά, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, οι Έλληνες έχουν πάρει στα σοβαρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και έχουν δείξει ότι αναγνωρίζουν τη σημασία της παγκόσμιας κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, τηρώντας τους κανόνες με ψυχραιμία, κάτι που τους καθιστά παράδειγμα προς μίμηση.

Δεν ξεμπερδεύουμε εύκολα από τον κορωνοϊό: Μπορεί να γίνει εποχική ασθένεια

Σε αντίθεση με την «ανευθυνότητα» των Ελλήνων στην οδική κυρίως συμπεριφορά, καθώς «Δύσκολα συμμορφώνονται με τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη χρήση ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο, κράνη σε μοτοσικλέτες και την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους», ο ελληνικός λαός έδειξε κατανόηση στα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊου.

Πέρασε το «τεστ» της 25ης Μαρτίου η Ελλάδα

Η 25η Μαρτίου ήταν ένα τεστ για τους Έλληνες. Παρόλο που η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί διπλή και μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό λαό, φέτος αποφάσισαν να γιορτάσουν την ανεξαρτησία τους, όχι με παρελάσεις στους δρόμους, αλλά με προσωπικό τρόπο ο καθένας. Παρέμειναν στα σπίτια τους και περιορίστηκαν στο να κρεμάσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια τους.

25η Μαρτίου εν μέσω πανδημίας: Κατάθεση στεφάνου και μαχητικά στον ουρανό

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί και η ανθρώπινη κατάσταση που επικρατεί στα σούπερ μάρκετ, καθώς ακόμα η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά, χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα. Όπως αναφέρει η συντάκτρια, δεν έχουν επηρεαστεί ούτε οι εισαγωγές, καθώς μπόρεσε να προμηθευτεί ακόμη και το αγαπημένο της τυρί τσένταρ, όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Συμμόρφωση και στα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Στο άρθρο της Daily Telegraph, τονίζεται και η συμμόρφωση των Ελλήνων με τον κανονισμό της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 23 Μαρτίου.

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι Έλληνες συμβαδίζουν πλήρως με την ειδική άδεια κυκλοφορίας στους δρόμους, καθώς στέλνουν το απαραίτητο sms πριν βγουν από το σπίτι τους και φέρουν πάντα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα για τυχόν έλεγχο.

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι πρέπει να κάνετε για να βγείτε από το σπίτι

Μετά από αρκετά χρόνια οικονομική κρίσης και προβλημάτων που ταλάνισαν τη χώρα λόγω του μεταναστευτικού, οι Έλληνες φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν άλλη μία δυσκολία. Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί είναι κάτι ακόμα με το οποίο πρέπει να συμμορφωθούν και να τα βγάλουν εις πέρας.

Όπως φαίνεται, ο ελληνικός λαος σέβεται τη σημασία αυτής της παγκόσμιας κρίσης και δίνει μαθήματα φιλότιμου σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία. Επίσης, οι Έλληνες εστιάζουν στην αξία της οικογένειας που τους ενώνει στις δύσκολες στιγμές και καταφέρνουν να βγαίνουν νικητές, καταλήγει η συντάκτρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top