Κορωνοϊός: Η «Ίμπιζα των Άλπεων» υπεύθυνη για την εξάπλωση στην Ευρώπη

Πώς εκατοντάδες κρούσματα συνδέονται με το χωριό του αυστριακού Τιρόλου

Το χωριό Ίσγκλ

Η «Ίμπιζα των Άλπεων», ένα χωριό του αυστριακού Τιρόλου ήταν πιθανόν το «εκκολαπτήριο» που σκόρπισε τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Βέλγιο - Πού καταγράφονται

Το χωριό Ίσγκλ (Ischgl) ή «Ίμπιζα των Άλπεων» όπως είναι γνωστό, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των σκιέρ και σήμερα οι αρχές θεωρούν ότι από εκεί ξεκίνησε η διασπορά της επιδημίας Covid-19 στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Βρετανία: Έκλεισαν 40 σταθμοί του μετρό- Την Παρασκευή τα σχολεία

Πρώτος συναγερμός είχε σημάνει την 1η Μαρτίου, όταν οι ισλανδικές αρχές διαπίστωσαν ότι 15 επιβάτες πτήσης από το Μόναχο είχαν προσβληθεί από τον ιό. Οι 14 είχαν διαμείνει προηγουμένως στο αυστριακό χωριό, ενώ η Βιέννη δεν έλαβε τότε το μήνυμα του Ρέικιαβικ.

Ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γερμανία: 12.300 τα κρούσματα

Οι σκανδιναβικές υγειονομικές αρχές έχουν ιχνηλατήσει πολλές εκατοντάδες κρούσματα συνδεόμενα ευθέως με το Ischgl. Την Τρίτη, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι η μόλυνση του 40% των άνω των 1.400 κρουσμάτων στην χώρα σημειώθηκε στην Αυστρία, ενώ οι αρχές πιστεύουν ότι εκατοντάδες άλλα κρούσματα στην Αυστρία και το Βέλγιο έχουν ευθεία σχέση με το χωριό του αυστριακού Τιρόλου.

Κορωνοϊός Ιταλία: «Δεν υπάρχει εναλλακτική, μόνο η παραμονή στο σπίτι»

Στη Βιέννη, έχουν προκληθεί μεγάλες αντιδράσεις για την καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης και για την αιφνίδια στροφή της σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, καθώς δεν υπήρξε άμεση συνειδητοποίηση του τι ακριβώς συνέβη στο Τιρόλ.

Προηγουμένως, παρά τις άμεσες προειδοποιήσεις, οι ίδιες οι τοπικές αρχές του Τιρόλου δεν είχαν θελήσει να αναλάβουν δράση από τον φόβο των επιπτώσεων στον τοπικό τουρισμό, ενώ ούτε και η κεντρική κυβέρνηση στην Βιέννη επενέβη τότε.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί πέντε θάνατοι και 474 κρούσματα, από σύνολο 1.646, σε όλη την Αυστρία

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top