Κορωνοϊός Ιταλία: «Δεν υπάρχει εναλλακτική, μόνο η παραμονή στο σπίτι»

Συνεχίζεται η έξαρση του ιού στη χώρα

Η γειτονική Ιταλία «μπαίνει» στην τέταρτη εβδομάδα των μέτρων που έχει λάβει κατά του κορωνοϊού, ο οποίος εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα. 

Ιταλία: Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός - 345 νεκροί σε 24 ώρες, 2.503 συνολικά!

Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κλεισμένοι στα σπίτια τους ενώ η ιταλική αστυνομία κάνει ελέγχους για την τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό. 

Παρόλα αυτά, τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και ο αριθμός των θανάτων παραμένουν ιδιαίτερα υψηλοί, ενώ περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Giorgio Palù, καθηγητής Ιολογίας και Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου της Πάντοβα, μιλώντας στο CNN, υποστήριξε ότι περίμενε να υπάρξει κάποια αλλαγή της κατάστασης στην Ιταλία μετά την πρώτη εβδομάδα που οι άνθρωποι έμειναν στα σπίτια τους. 

«Ελπίζαμε να έχουμε μια αλλαγή μετά τις πρώτες δέκα ημέρες των μέτρων... αλλά ο ιός ακόμα εξαπλώνεται» είπε ο καθηγητής. «Δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να κάνουμε πρόβλεψη ακόμα» συνέχισε. 

Ιταλία: Διακοπή όλων των συνδέσεων της Σικελίας με την υπόλοιπη χώρα

Όπως είπε, «δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός από την παραμονή στο σπίτι αυτή τη στιγμή. Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς». Μάλιστα, τα προληπτικά μέτρα θα έπρεπε να είχαν παρθεί νωρίτερα σε ολόκληρη την Ιταλία και όχι μόνο στις περιοχές που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη». 

Σύμφωνα με τον Ιταλό καθηγητή, «η απομόνωση είναι το κλειδί σε αυτή την κατάσταση». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top