Ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γερμανία: 12.300 τα κρούσματα

Κλείνουν τα σύνορα για όλους τους πολίτες από τρίτες χώρες

Ανησυχητική είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γερμανία, καθώς τα κρούσματα έχουν ήδη φτάσει τα 12.300, ενώ οι νεκροί είναι 28, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. 

Διάγγελμα Μέρκελ: «Η κατάσταση είναι σοβαρή, πάρτε την στα σοβαρά»

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ από την πλευρά του υπολογίζει ότι τα κρούσματα είναι 8.198 και οι νεκροί 12.

Την ίδια ώρα στο διάγγελμά της,το πρώτο στη 15ετή θητεία της, η Άνγκελα Μέρκελ έκανε δραματική έκκληση στους Γερμανούς να δείξουν σοβαρότητα και να μην πάρουν αψήφιστα τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία.

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού σειρά έχει... η παρακεταμόλη

«Είναι σοβαρό, πάρτε το σοβαρά!», είπε προς τους πολίτες, ενώ η Γερμανία κατεβάζει σταδιακά τα «ρολά» απ’ άκρη σ’ άκρη.

Κλείνει τα σύνορά της η Γερμανία, λόγω κορωνοϊού

Χθες το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, πολιτών από τρίτες χώρες, αλλά και από χώρες της ΕΕ.

Κορωνοϊός: 2.978 οι νεκροί στην Ιταλία- 475 μέσα σε μια μέρα!

Από σήμερα, μόνο Γερμανοί ή έχοντες «κατεπείγοντα λόγο ταξιδιού» επιτρέπεται να μπαίνουν στην Γερμανία από την Αυστρία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο και την Δανία. 

Επιπλέον, όποιος προέρχεται από χώρα της ΕΕ, επιτρέπεται να προσγειωθεί σε γερμανικό αεροδρόμιο μόνον εφόσον συνεχίζει το ταξίδι προς την πατρίδα του.

Ηνωμένο Βασίλειο: 104 οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ σημείωσε πως οι ενδιαφερόμενες χώρες έχουν ήδη ενημερωθεί, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος από την ταχύτητα λήψης αποφάσεων από μέρους της ΕΕ και άλλων κρατών – μελών. 

Από τις απαγορεύσεις εξαιρείται η μεταφορά εμπορευμάτων, αλλά και οι μετακινήσεις εργαζομένων, κυρίως στους τομείς της υγείας και κρίσιμων υποδομών. 

Κορωνοϊός: Οδηγίες για τα δικαιώματα επιβατών μετά τις ακυρώσεις πτήσεων

Ξεκίνησαν τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό

Στο Βερολίνο άρχισε χθες η εφαρμογή της αναστολής της λειτουργίας των περισσότερων εμπορικών καταστημάτων. Όμως η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει περισσότερα από 130 καταστήματα, τα οποία συνέχιζαν να λειτουργούν ενώ δεν ανήκαν στις εξαιρέσεις.

Στα 243 τα νέα κρούσματα στο Βέλγιο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι καταστηματάρχες έκλεισαν μόνοι τους τα καταστήματα, απλά με συζήτηση, δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Βερολίνο Άνγια Ντίρσκε και πρόσθεσε ότι κάποιοι απλώς δεν είχαν ενημερωθεί. 

Απαγορεύονται και τα… «κορώνα πάρτι»

Την ίδια ώρα αρκετοί νεαροί πραγματοποίησαν τα λεγόμενα «κορώνα πάρτι» σε ανοιχτούς χώρους με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων που προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών.

Τα φημισμένα πάντως κλαμπ του Βερολίνου προσπαθούν αυτές τις μέρες, αν και κλειστά, να κρατούν τους πελάτες τους σε καλή διάθεση μέσω διαδικτύου με διάσημους Djs, οι οποίοι παίζουν μουσική.

Σε απομόνωση ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς

Σε απομόνωση στο σπίτι του βρίσκεται ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος εξετάστηκε για κορωνοϊό.

Χθες δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφία από μπαλκόνι του διαμερίσματός του, αναφέροντας ότι αντιμετωπίζει κρυολόγημα και ότι θα ενημερώσει όταν γνωρίζει περισσότερα. 

Σε καραντίνα βρίσκεται και ο κυβερνήτης του Βερολίνου, Μίχαελ Μίλερ, μετά την διαπίστωση ότι ο πρέσβης του Ισραήλ στο Βερολίνο, με τον οποίο είχε συναντηθεί πρόσφατα, έχει προσβληθεί από τον ιό. Η πρεσβεία, ανακοινώθηκε, θα παραμείνει κλειστή.

Γερμανία: Παραγγέλνει χλωροκίνη για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό

Η κυβέρνηση της Γερμανίας παραγγέλνει φαρμακευτικά παρασκευάσματα κατά της ελονοσίας ως πιθανό θεραπευτικό μέσο κατά του κορωνοϊού

Γαλλία:Πρωτόκολλο θεραπείας με χλωροκίνη-Σε 6 μέρες δεν ήταν φορείς του ιού

Σύμφωνα με δήλωση του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας  Γενς Σπαν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει παραγγείλει μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικών παρασκευασμάτων προφύλαξης από την ελονοσία (μαλάρια), ως πιθανό θεραπευτικό μέσο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.    

Μόνο στο Star- Γαλλία: Eλπίδες για τον κορωνοϊό από την υδροξυχλωροκίνη!

Όπως δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός της στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), πρόκειται για το φάρμακο Chloroquine (Χλωροκίνη) το οποίο παρασκευάζει η εταιρεία Bayer. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπισθεί και η πνευμονική νόσος Covid-19 που προκαλείται από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον Σπαν, οι υγειονομικές αρχές μελετούν αρκετές έρευνες για να επαληθεύσουν αυτήν την άποψη. 

Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται και στην Γαλλία. Η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi προσέφερε στη γαλλική κυβέρνηση αρκετά εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου Plaquenil για την ελονοσία. Οι πρώτες μελέτες σε 24 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό  είναι «πολλά υποσχόμενες», όπως ανακοινώθηκε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top