Βρετανία: Έκλεισαν 40 σταθμοί του μετρό- Την Παρασκευή τα σχολεία

Προετοιμάζουν νέα μέτρα... μετά από 104 θανάτους και 2.626 κρούσματα

H εταιρεία Transport for London (TfL), η οποία διαχειρίζεται τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι έκλεισε περίπου 40 σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο από σήμερα, έπειτα από σύσταση της κυβέρνησης της Βρετανίας. Μετά την κατακραυγή της στρατηγικής που υιοθέτησε ο Τζόνσον, αυτήν της «ανοσίας της αγέλης», και με τα κρούσματα και τους θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού συνεχώς να αυξάνονται, φαίνεται πως η κυβέρνηση άρχισε να παίρνει στα σοβαρά την πανδημία. Η χώρα μετρά ήδη 104 θανάτους και 2.626 κρούσματα. 

«Έως 40 σταθμοί του μετρό που δεν έχουν ανταπόκριση με άλλες γραμμές θα κλείσουν μέχρι νεοτέρας», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η TfL, η οποία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες για «μη απαραίτητες μετακινήσεις».

Βρετανία: Μελέτη που προβλέπει 500.000 νεκρούς «ξύπνησε» τον Τζόνσον

Τα νυχτερινά δρομολόγια κάποιων γραμμών του μετρό αναστέλλονται για τις Παρασκευές και τα Σάββατα, ενώ θα περιοριστούν και τα δρομολόγια των λεωφορείων που εξυπηρετούν τη σύνδεση με σταθμούς μετρό. 

Τα σχολεία της χώρας κλείνουν από την Παρασκευή 20/3

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει ήδη συστήσει στους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες επαφές και μετακινήσεις και αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία της χώρας από την Παρασκευή το βράδυ. Εξάλλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να λάβει και άλλα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας covid-19, κυρίως στο Λονδίνο όπου εξαπλώνεται πιο γρήγορα απ’ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.

Συλλήψεις για όσους δεν τηρούν την καραντίνα

Σήμερα η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει στο κοινοβούλιο ένα έκτακτο νομοσχέδιο που θα δίνει στα αρχές ειδικές εξουσίες για διάστημα έως και δύο ετών, όπως το να συλλαμβάνουν και να θέτουν σε καραντίνα άτομα προκειμένου να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία. 

Κορωνοϊός: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε θετικό στον ιό

Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε να καταρτιστεί σχέδιο για την αναστολή της λειτουργίας επιχειρήσεων, μείωση των δρομολογίων των δημόσιων συγκοινωνιών και περιορισμό των συγκεντρώσεων. 

Όταν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ρωτήθηκε αν χρειάζεται να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για να τεθεί σε καραντίνα το Λονδίνο, όπου μπαρ, επιχειρήσεις και μέσα μεταφοράς παραμένουν γεμάτα, ο Τζόνσον απάντησε: «Πάντα λέγαμε ότι θα λάβουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή». 

Σε επιφυλακή 20.000 μέλη του στρατού

Εξάλλου το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θέτει σε επιφυλακή 20.000 μέλη του στρατού προκειμένου να συνδράμουν, αν χρειαστεί, στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η βασίλισσα Ελισσάβετ πάει στον πύργο της στο Ουίνδσορ

Από την πλευρά της η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να αναχωρήσει από το Λονδίνο για τον πύργο της στο Ουίνδσορ, ενώ αναβλήθηκε και η επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία του Ιάπωνα αυτοκράτορα Ναρουχίτο, που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούνιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top