Βρετανία: Μελέτη που προβλέπει 500.000 νεκρούς «ξύπνησε»​​​​​​​ τον Τζόνσον

Λαμβάνει αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός

Έκλεισαν τα θέατρα στο Λονδίνο εξαιτίας του κορωνοϊού / Reuters

Μια μελέτη που προβλέπει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την οριακή κατάρρευση του βρετανικού συστήματος υγείας φαίνεται πως ταρακούνησε για τα καλά τον Μπόρις Τζόνσον και τον προέτρεψε να πάρει αυστηρότερα μέτρα. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη μελέτη της ομάδας του κορυφαίου επιδημιολόγου Νιλ Φέργκιουσον στο Imperial College London. Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την εξέλιξη της επιδημίας στην Ιταλία.

Κορωνοϊός: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε θετικό στον ιό

Συγκρίνοντας τις εν δυνάμει επιπτώσεις της επιδημίας Covid-19 με την επιδημία της γρίπης το 1918, η ομάδα του Φέργκιουσον προέβλεψε ότι χωρίς περιοριστικά μέτρα η έκρηξη της επιδημίας θα προκαλέσει περισσότερους από 500.000 θανάτους στην Βρετανία και 2,2 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακόμη και με βάση το προηγούμενο σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας, που προέβλεπε απομόνωση των ύποπτων περιστατικών, αλλά περιλάμβανε περιοριστικά μέτρα στην κοινωνική ζωή, το αποτέλεσμα θα ήταν 250.000 θάνατοι και συστήματα υγείας υπό κατάρρευσιν.

Πρώτος θάνατος στη Βρετανία από κορωνοϊό

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, παίρνοντας «στα σοβαρά» πλέον την κατάσταση, έδωσε οδηγίες τη Δευτέρα για περιοριστικά μέτρα στις κοινωνικές επαφές και απομόνωση των ατόμων άνω των 70 ετών.

Σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στην λήψη των αποφάσεων, η μελέτη συνέβαλε στην αλλαγή της στάση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top