ΕΕ: Ξεκινάει τη λειτουργία της η συμβουλευτική επιτροπή επιδημιολόγων

Τι μεταδίδει ο απεσταλμένος του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου

ΕΕ

Ξεκινάει τη λειτουργία της η συμβουλευτική επιτροπή επιδημιολόγων και ιολόγων των Κρατών Μελών της ΕΕ για τη νόσο COVID-19, την οποία είχε αναγγείλει η Κομισιόν πριν από μια εβδομάδα. Ρόλος της επιτροπής θα είναι να καταρτίσει κατευθυντήριες γραμμές για βασιζόμενες στην επιστήμη και συντονισμένα μέτρα διαχείρισης κινδύνου.

Πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε βάσει εντολής των Κρατών Μελών, θα είναι η Πρόεδρος της Επιτροπή Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και συμπρόεδρος η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

Η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε σχετικά: "ο κορωναϊός αλλάζει γρήγορα τις ζωές και τις κοινωνίες μας. Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να λαμβάνουν κάθε μέρα καλά τεκμηριωμένες και ενδεδειγμένες αποφάσεις για τους Ευρωπαίους. Γι’ αυτό η επιστημονική γνώση και οι καλές συμβουλές είναι πιο πολύτιμες από ποτέ. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων προς όλους τους ειδικούς υψηλού επιπέδου που συμμετέχουν στην επιτροπή θέτοντας τις γνώσεις τους στην υπηρεσία της κοινωνίας".

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, τόνισε: "οι επαγγελματίες δημόσιας υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι επιδημιολόγοι και οι ιολόγοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Ο χρόνος και η επιστήμη είναι κρίσιμοι παράγοντες για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Η συμβουλευτική επιτροπή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την ιατρική απόκριση της ΕΕ στην πανδημία. Το έργο της συμβουλευτικής επιτροπής θα συμπληρώνει και θα αξιοποιεί το έργο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων".
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top