Κορωνοϊός: Μετά την κατακραυγή... ανακοίνωσε μέτρα ο Μπόρις Τζόνσον

«Μην ταξιδεύετε αν δεν είναι αναγκαίο και μην έρχεστε σε επαφές με άλλους»

Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου από το Υπ. Υγείας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Να αποφεύγονται τα μη απαραίτητα ταξίδια και οι επαφές με άλλους, ήταν μερικά από τα  μέτρα που ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, μετά την παγκόσμια κατακραυγή ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει με χαλαρότητα την πανδημία. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιλογή της εργασίας από το σπίτι και την αποφυγή συναθροίσεων σε παμπ, λέσχες και θέατρα. Επιπλέον παρότρυνε τους πολίτες, σε περίπτωση που μένουν στο ίδιο σπίτι με κάποιον που έχει βήχα ή πυρετό, να απομονώνεται για 14 ημέρες.

Ο πρώτος θάνατος στην Ουαλία από τον Covid-19, αυξάνει τον αριθμό των νεκρών από τη νόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε 36.

Τέλος, ο Βρετανός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι όλοι οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να απομονωθούν για λίγες μέρες.

Πάντως, στη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη Βρετανία, λέγοντας: «είναι σαν να μας λένε, "ας κολλήσουμε όλοι, άσε να εξαπλωθεί ο ιός"»,όπως μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου από το υπουργείο Υγείας. 

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους Έλληνες φοιτητές από τη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό. «Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον, να αφήσει ανεξέλεγκτο τον ιό να κάνει διασπορά ώστε οι Βρετανοί να αποκτήσουν αντισώματα και να κατακτήσουν την “ανοσία της αγέλης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στους 53 οι νεκροί από την πανδημία στη Βρετανία

Στους 53 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο υπουργός είπε ότι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό 1.543 άνθρωποι μέχρι τώρα.

Στη Βρετανία δεν γίνονται συστηματικές εξετάσεις για τον ιό και η κυβέρνηση παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος. «Χωρίς δραστικές ενέργειες, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να διπλασιάζεται κάθε πέντε με έξι ημέρες», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη έγγραφα των βρετανικών υπηρεσιών υγείας, έγραψε σήμερα ότι μέχρι και το 80% των Βρετανών μπορεί να προσβληθούν από τον ιό, κάτι που θα σήμαινε ότι θα χρειάζονταν νοσηλεία σχεδόν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι. Τα έγγραφα αυτά περιγράφουν «το χειρότερο σενάριο και αυτό δεν σημαίνει πως περιμένουμε κάτι τέτοιο», αντέδρασε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top