Κορωνοϊός: Αυτές οι χώρες έκλεισαν τα σχολεία τους- Αναλυτικά μέχρι πότε

Κλειστά και τα σχολεία της Κύπρου μέχρι τις 20 Μαρτίου

Κλειστό σχολείο λόγω κορωνοϊού

Επιτακτικό μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας κρίνεται η αναστολή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών. Έτσι, αρκετές κυβερνήσεις το υιοθετούν και το εφαρμόζουν άμεσα. 

Οι ειδικοί λένε ότι τα παιδιά μπορεί να είναι φορείς με ήπια συμπτώματα και να μεταφέρουν τον ιό σε μεγαλύτερα άτομα της οικογένειας. Επίσης τα παιδιά δεν είναι τόσο προσεκτικά στην τήρηση σχολαστικών κανόνων υγιεινής. 

Μάθημα από το σπίτι για μαθητές και φοιτητές! Ξεκινά πιλοτικά από σήμερα

Ποιες χώρες έκλεισαν τα σχολεία τους και μέχρι πότε

Στην Ελλάδα ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη (10/3) ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλείνουν για 14 μέρες. Η Κύπρος αποφάσισε το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων της από σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. Η Τουρκία ανακοίνωσε χθες ότι κλείνει όλες τις εκπαιδευτικές δομές στη χώρα. 

Σήμερα, η Κροατία αποφάσισε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τις 16 Μαρτίου για δύο εβδομάδες. Επίσης, το Λουξεμβούργο (26 κρούσματα) αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία έως τα τέλη του Μαρτίου. Η κυβέρνηση της Εσθονίας (41 κρούσματα) αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία και να απαγορεύσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις έως την 1η Μαΐου. Το Βέλγιο κλείνει σχολεία, καφέ, μπαρ και εστιατόρια ως τις 3 Απριλίου.

«Οι επόμενοι δύο μήνες είναι τόσο κρίσιμοι που θα τους θυμόμαστε για πάντα»

Τα γαλλικά σχολεία θα κλείσουν από την ερχόμενη Δευτέρα για 15 ημέρες, ενώ τα σχολεία του Βελγίου θα κλείσουν μέχρι το Πάσχα.

Τα γερμανικά κράτη της Βαυαρίας και του Σάαρλαντ δήλωσαν ότι τα σχολεία τους θα κλείσουν μέχρι το τέλος των διακοπών του Πάσχα, στα τέλη Απριλίου. Το Βερολίνο θα αρχίσει επίσης να κλείνει τα σχολεία του την επόμενη εβδομάδα.

Παρόμοιες ανακοινώσεις ακολούθησαν η Δημοκρατία της Ιρλανδίας, η Ισπανία, οι Φιλιππίνες, η Πορτογαλία και η Βολιβία, χθες Πέμπτη.

Τα σχολεία στις πολιτείες των ΗΠΑ του Οχάιο, του Μίτσιγκαν, του Όρεγκον, του Μέριλαντ, του Κεντάκι και του Νέου Μεξικού έχουν πει να κλείσουν τη Δευτέρα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Το κράτος της Ουάσιγκτον έχει κλείσει ήδη σχολεία σε τρεις επαρχίες.

Οι κυβερνήσεις των ινδικών κρατών του Uttar Pradesh, του Bihar και του Karnataka έχουν κλείσει σχολεία και κολέγια.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε πάντως ότι «τέτοια μέτρα- τα οποία εξετάζονται- μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά παρά καλό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων». Ωστόσο, όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό απαγορεύτηκαν, και όποιος με βήχα ή υψηλή θερμοκρασία συνιστάται να απομονωθεί για επτά ημέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top