Απειλεί ξανά ο Ερντογάν - «Σας το είχαμε πει. Δε μας πιστέψατε!»

Χρησιμοποίησε και τον εγγονό του στο πολιτικό «παιχνίδι» του

Σε ομιλία του σήμερα με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει και εκείνη τα σύνορά της σε όσους μετανάστες και πρόσφυγες θέλουν να μεταβούν στην Ευρώπη, δίνοντας ακόμη ένα σόου. 

Στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν για το προσφυγικό - Τι θα ζητήσει

«Ει Ελλάδα, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν μαζί σου. Θα περάσουν από εσάς και θα πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί ενοχλείσαι; Σας το είπαμε. Ότι αν συνεχιστεί αυτό, θα ανοίξουμε τις πόρτες. Δεν το πιστέψατε. Ελλάδα, σε καλώ τώρα να ανοίξετε τις πόρτες. Να απαλλαγείτε από αυτό το βάρος», δήλωσε ο Σουλτάνος με κυνικότητα. 

Τα μαϊμού τουρκικά ρεπορτάζ από τα σύνορα έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία!

Ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχουν σκοπό να μείνουν στην Ελλάδα αλλά να περάσουν από εκεί, ώστε να πάνε σε χώρες της Ευρώπης και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είχε προειδοποιήσει ότι αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση θα άνοιγε τα σύνορά της.

Ερντογάν: Ζητά αναθεώρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό από την Μέρκελ

«Εμείς σας το είχαμε πει. Αν πάει έτσι, θα ανοίξουμε τις πύλες μας. Δεν μας πιστέψατε», είπε.

Μάλιστα, δεν δίστασε να κατηγορήσει ευθέως την Ελλάδα για βίαια συμπεριφορά κατά των προσφύγων και παράλληλα επέκρινε την Ευρώπη ότι υιοθετεί στάση σιωπής και στήριξης προς την Ελλάδα.

Nέα πρόκληση από Ερντογάν: Δε θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο με Μητσοτάκη

Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τον εγγονό του για τα «παιχνίδια» του

Μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και τον εγγονό του προκειμένου να παίξει το παιχνίδι του.

«Έδειξα στον εγγονό μου ένα μωρό που περπατούσε στα σύνορα, παράλληλα με τον φράχτη. Όπως εσύ, πέφτει, σηκώνεται. Ξέρεις γιατί; Για να γλιτώσει από τους κακούς. Και με ρώτησε: “Είναι κακοί;”, “Ναι, είναι κακοί”», είπε με κυνικότητα ο Σουλτάνος.

Τέλος, κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για θηριωδίες και εγκληματική συμπεριφορά απέναντι στα γυναικόπαιδα και τους πρόσφυγες στο Αιγαίο με την ελπίδα να φτάσουν στην Ευρώπη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top