Ινδία: 20 νεκροί στα βίαια επεισόδια κατά του νέου νόμου για την ιθαγένεια

Σε κρίσιμη κατάσταση οι 15 από τους 189 τραυματίες

Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν χθες κατά τα βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αντιδιαδηλωτών στις μαζικές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται στο Νέο Δελχί, κατά του νέου νόμου για την ιθαγένεια. Χθες, έγινε γνωστό ότι άλλα τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις,  με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να αγγίζει τους 24.

Ανώτερο στέλεχος νοσοκομείου της πρωτεύουσας της Ινδίας, ο Σουνίλ Κουμάρ, επεσήμανε πως τουλάχιστον 15 από τους 189 ανθρώπους που τραυματίστηκαν στα εκτεταμένα επεισόδια, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του «σε κρίσιμη κατάσταση».

Ινδία: Επτά νεκροί σε διαδηλώσεις εν μέσω της επίσκεψης Τραμπ

Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, καπνογόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και άλλα μέσα, αλλά δυσκολεύτηκαν να απωθήσουν πλήθη που πέταγαν πέτρες και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι από τους διαδηλωτές έφεραν όπλα.

Στην Ινδία Τραμπ και Μελάνια- Δεν απέφυγε τα σαρδάμ ο Αμερικανός Πρόεδρος

Τα αιματηρά επεισόδια διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια τηε επίσημης επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στην Ινδία.

Τι είναι ο νόμος περί ιθαγένειας

Επικριτές της κυβέρνησης τονίζουν ότι ο νόμος αυτός βάζει στο στόχαστρο τους μουσουλμάνους της Ινδίας και αντίκειται στο Σύνταγμα της χώρας. Ο νόμος, που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο στις αρχές του μήνα, επιτρέπει στους Ινδουιστές, τους χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες να λάβουν την ιθαγένεια εάν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν υποστεί δίωξη για τη θρησκεία τους στο Μπαγκλαντές, στο Πακιστάν και κυρίως στο Αφγανιστάν. Αυτό δεν ισχύει για τους μουσουλμάνους.

Ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υπερασπίστηκε τον νέο νόμο περί ιθαγένειας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top