Σαρώνει τη Βρετανία ο κυκλώνας «Dennis»: Νεκροί και καταστροφές

Παρέλυσαν οι επίγειες και εναέριες συγκοινωνίες

κυκλώνας Dennis

Χάος επικρατεί στη Βρετανία με τον κυκλώνα Dennis. Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους δύο. Σφοδρές πλημμύρες και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν το Ηνωμένο Βασίλειο. Παρέλυσαν οι επίγειες και εναέριες συγκοινωνίες.

Τα δύο πτώματα εντοπίστηκαν στο Κεντ, και μάλιστα σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των ανθρώπινων ζωών μπορεί να αυξηθεί κι αυτό επειδή τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα σφοδρά.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στο εναέριο και οδικό δίκτυο, με δυνατές πλημμύρες και θυελλώδεις ανέμους να πλήττουν τη χώρα. 

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας εφιστά την προσοχή των πολιτών για τις επόμενες ώρες. Οι κάτοικοι της βόρειας Αγγλίας επιστράτευσαν όποιο μέτρο μπορούσαν για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Οι αρχές έλαβαν έκτακτα μέτρα για να αποτρέψουν νέες πλημμύρες, όμως φοβούνται για τα χειρότερα, καθώς η γη έχει ήδη ποτιστεί από τις προηγούμενες έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσε η καταιγίδα Κιάρα.

Τμήματα του βρετανικού στρατού εστάλησαν σε περιοχές όπου υπάρχουν φόβοι ότι κοινότητες μπορεί να απομονωθούν.

«Προσπαθούμε να λάβουμε προληπτικά μέτρα σε περίπτωση που η νέα βροχόπτωση πάνω από την ήδη υγρή γη ξεκινήσει να προκαλεί προβλήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άντι Μπράουν, υπεύθυνος πολιτικής προστασίας στο Λανκσάιρ.

Το μετεωρολογικό γραφείο της Βρετανίας προειδοποίησε ακόμα και για απειλή ζωής σε κάποιες περιοχές όπου οι πλημμύρες αναμένονται εκτεταμένες.

Η καταιγίδα Dennis ήρθε λίγες ημέρες μετά την καταιγίδα “Κιάρα” που προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top