Κένυα: 13 παιδιά νεκρά-Ποδοπατήθηκαν στο σχολείο τους

Πάνω από 40 οι τραυματίες

μαθητές σε σχολείο στην κένυα

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 13 μαθητές δημοτικού σχολείου στην περιοχή Κακαμέγκα, στη δυτική Κένυα, όταν για άγνωστο λόγο ποδοπατήθηκαν, ενώ έφευγαν από το μάθημα. Πάνω από 40 παιδιά τραυματίστηκαν.

Κένυα: Νεκροί 7 μαθητές δημοτικού μετά από κατάρρευση σχολικής αίθουσας

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας ανέφερε μέσω Twitter ότι 39 τραυματισμένα παιδιά μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο της πόλης. Ωστόσο, η υπηρεσία διασωστών «Ασθενοφόρα του Αγίου Ιωάννη» έκανε λόγο για 14 νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες. Δύο από τα παιδιά νοσηλεύονται στην εντατική, ενώ 37 πήραν ήδη εξιτήριο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η στιγμή της εισβολής τρομοκρατών σε κτίριο στο Ναϊρόμπι – 15 νεκροί

Μητέρα που μίλησε σε τοπικό μέσο ενημερώσης κατηγόρησε ως υπεύθυνους τους δασκάλους: «Τα παιδιά που γλίτωσαν είπαν ότι έτρεχαν επειδή κάποιοι δάσκαλοι τα χτυπούσαν (για τιμωρία) και για αυτό έφευγαν να γλιτώσουν και έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο».

Έρευνα για το περιστατικό πραγματοποιεί η αστυνομία, ενώ ο ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ράιλα Οντίνγκα, εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στους γονείς και τους οικείους των θυμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top