Νέος κοροναϊός: 17 οι νεκροί - Σε επιφυλακή τα αεροδρόμια

Αποφασίζει σήμερα ο ΠΟΥ για τον παγκόσμιο συναγερμό

Μεγαλώνει συνεχώς η ανησυχία για τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Ασία. Οι νεκροί αυξήθηκαν στους 17, όλοι στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Oυχάν, από όπου ξεκίνησε η επιδημία. Τα κρούσματα ανέρχονται στα 571. 

Σε καραντίνα η Ουχάν

Το Πεκίνο προχώρησε στην προσωρινή καραντίνα της Ουχάν, όπου ζουν περίπου εννέα εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα το πρωί (10:00 τοπική ώρα) αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια λεωφορείων, μετρό, φεριμπότ και στα δίκτυα επιβατικών μέσων μεγάλων αποστάσεων. Επίσης, έκλεισαν οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων για τους εξερχόμενους επιβάτες. 

Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό - Δρακόντεια τα μέτρα σε αεροδρόμια

Οι έλεγχοι που γίνονται σε όσους χρησιμοποιούν αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού είναι εξονυχιστικοί, με υπάλληλους να μετρούν τη θερμοκρασία των επιβατών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. 

Σε επιφυλακή η Ελλάδα για τον κοροναϊό: Δεν καλύπτει το εμβόλιο της γρίπης

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να μ φύγουν από την πόλη, παρά μόνο αν συντρέχουν ειδικές συνθήκες. Ο ΠΟΥ ενέκρινε τα μέτρα που ελήφθησαν στην Κίνα, ενώ τα αεροδρόμια σε όλον τον κόσμο βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς έχουν εντοπιστεί κρούσματα και εκτός συνόρων και υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση του ιού.

Αυστηρά μέτρα και έλεγχοι σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Κρούσμα του κοροναϊού εντοπίστηκε στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα στα αεροδρόμια. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο ασθενής στο Σιάτλ ήρθε σε επαφή με 16 άτομα. Ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται σύντομα να πάρει εξιτήριο. 

Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό:Εννέα νεκροί, πάνω από 400 κρούσματα

Μέτρα έχει πάρει και η Ρωσία, όπου έχουν ξεκινήσει να αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του συγκεκριμένου ιού, αλλά και στην Τουρκία, όπου έχουν επιστρατευτεί θερμικές κάμερες στα αεροδρόμια της χώρας. 

Στην Αγγλία, έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι στο Χίθροου, ενώ η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε όλους τους τουρίστες. 

Εκτός κινδύνου η Ελλάδα για τον νέο κορονοϊό - Σε επιφυλακή ο ΠΟΥ

Ειδικούς χώρους ελέγχου έχουν δημιουργηθεί στα αεροδρόμια της Ιταλίας, όπου ελέγχεται η θερμοκρασία των επιβατών που ταξίδεψαν ή πέρασαν από το Βουχάν. 

Σήμερα αποφασίζει ο ΠΟΥ

Σήμερα τέλος αποφασίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το αν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για τον νέο κοροναϊό.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο ΠΟΥ δεν κατέληξε σε απόφαση, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες. 

«Είναι μία απόφαση που θα πάρουμε με μεγάλη σοβαρότητα και δεν ήμασταν έτοιμοι. Θα γίνει μόνο όταν λάβουμε τις διαθέσιμες αποδείξεις», είπε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top