Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό:Εννέα νεκροί, πάνω από 400 κρούσματα

Μπορεί να μεταδίδεται πιο εύκολα ο επικίνδυνος ιός

Εννέα είναι πλέον οι νεκροί από την επιδημία που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα, ενώ πάνω από 400 είναι τα κρούσματα που έχουν εμφανιστεί σε 13 επαρχίες της χώρας. 

Η Ασία σε «μέγιστο συναγερμό»: Στους έξι οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε δραματικά, καθώς χθες, ο επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς και περίπου 300 κρούσματα. 

Ωστόσο, σήμερα, ο υφυπουργός Υγείας της Κίνας, Λι Μπιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ιός, ο οποίος μεταδίδεται δια της αναπνευστικής οδού, να μεταλλάσσεται και να μεταδίδεται πιο εύκολα από ότι πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες. 

Κοροναϊός: Νέα συνάντηση για την εξέταση της κατάστασης από την Κομισιόν

Η Κίνα βρίσκεται τώρα στο πιο κρίσιμο στάδιο της πρόληψης και του ελέγχου, ενώ οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει πως σημειώθηκε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Επίσης, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο ιός, γνωστός ως 2019-nCoV είναι ένα νέο στέλεχος κοροναϊού που δεν είχε αναγνωριστεί προηγουμένως στον άνθρωπο. 

Ποια είναι τα συμπτώματα

Τα σημάδια της λοίμωξης περιλαμβάνουν αναπνευστικά συμπτώματα, πυρετό, βήχα και δύσπνοια.   

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Προειδοποιεί τα νοσοκομεία για νέο κοροναϊό

Πρόκειται για νέο στέλεχος της οικογένειας των κοροναϊών, στην οποία ανήκει επίσης αυτό που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 800 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο όταν ξέσπασε επιδημία επίσης στην Κίνα.   

Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές της Κίνας

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν την επιδημία, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν ήδη ή θα ταξιδέψουν εντός της εβδομάδας αυτής των διακοπών για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος. 

Ανάμεσα στα μέτρα είναι η απολύμανση και ο εξαερισμός αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, εμπορικών κέντρων.

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως ο ΠΟΥ   

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει εάν θα πρέπει να κηρυχθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειας». 

Κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν πλέον εντοπιστεί στις ΗΠΑ, στην Ασία (Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν, Μακάο). Πολλές χώρες του κόσμου με απευθείας ή έμμεσες αεροπορικές συνδέσεις με τη Βουχάν, τη μητρόπολη της κεντρικής Κίνας, ενισχύουν τα μέτρα ελέγχου των επιβατών που καταφθάνουν από αυτή.   

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν πως λαμβάνουν πλέον πιο αυστηρά μέτρα στα νοσοκομεία για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού της χώρας. Οι μολύνσεις εργαζομένων δείχνουν πως υπάρχουν κενά στις μεθόδους θεραπείας, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top