Θα πάει και ο Πούτιν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

Αιφνιδιαστική απόφαση από το Κρεμλίνο

Πούτιν

Μπορεί όλοι να περιμέναν μέχρι σήμερα ότι τη Ρωσία θα εκπροσωπήσει στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, όμως τελικά το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι στη διάσκεψη θα παραβρεθεί ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΕΕ για Διάσκεψη Βερολίνου: Μη μας ρωτάτε για μη πρόσκληση της Ελλάδας

«Τα τελικά κείμενα είναι τώρα, κατά την γνώμη μου, σχεδόν... εγκεκριμένα. Σέβονται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Λιβύη», δήλωσε, νωρίτερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Χαφτάρ σε Μητσοτάκη: Ήρθαμε να συζητήσουμε για την ειρήνη στη Λιβύη

Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των κειμένων, ενώ δεν έκρυψε και την απαισιοδοξία του για το μέλλον της Λιβύης, παρά την τήρηση της εκεχειρίας που πέτυχαν στις 12 Ιανουαρίου ο Ρώσος και ο Τούρκος πρόεδρος. 

Θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Βερολίνου ο Χαφτάρ

Αναφερόμενος στη σχέση ανάμεσα στους επικεφαλής των δύο αντίπαλων στρατοπέδων, της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγέζ αλ-Σαράζ και του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ, τόνισε πως παραμένει «τεταμένη».

«Το πιο σημαντικό τώρα είναι, μετά την διάσκεψη του Βερολίνου, οι λιβυκές πλευρές να μην επαναλάβουν τα σφάλματα του παρελθόντος θέτοντας νέους όρους και εκτοξεύοντας η μία στην άλλη κατηγορίες», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών που θα βρίσκεται την Κυριακή στο Βερολίνο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top