Θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Βερολίνου ο Χαφτάρ

Μετέβη εκτάκτως στη Βεγγάζη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Ο στρατάρχης Χαφτάρ

Θα συμμετάσχει τελικά στη Διάσκεψη του Βερολίνου ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ που θα γίνει την Κυριακή. 

Ναυάγιο στη Μόσχα: Ο Λίβυος Χαφτάρ έφυγε χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Sputnik και πληροφορίες που μεταδίδει το αραβόφωνο Al Hadath ο Χαφτάρ συμφώνησε να αποδεχθεί την πρόσκληση και να μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα γίνει η διεθνής διάσκεψη για το τέλος των εχθροπραξιών στη Λιβύη.

Απειλές Ερντογάν σε Χαφτάρ: «Θα του δώσουμε το μάθημα που του αξίζει»

Ο στρατάρχης Χαφτάρ  είχε συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ στη Μόσχα, προκειμένου να υπογράψουν μια συμφωνία ανακωχής, κάτι που κατέληξε τελικά σε ναυάγιο. 

Πέτσας: Ζητήσαμε να συμμετέχουμε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για Λιβύη

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει διεθνή διάσκεψη της Κυριακή, 19 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη, και εκπροσώπους της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Κίνας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στη συνάντηση δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα. 

Μάλιστα σήμερα μετέβη στη Βεγγάζη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον στρατάρχη Χαφτάρ και από τις εξελίξεις, φαίνεται ότι τον επηρέασε θετικά, ώστε να παραβρεθεί στη διάσκεψη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top