Ναυάγιο στη Μόσχα: Ο Λίβυος Χαφτάρ έφυγε χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία

Ξεκίνησαν εκ νέου οι εχθροπραξίες στη Λιβύη

Ναυάγησαν οι συνομιλίες στη Μόσχα για το τέλος του εμφυλίου στη Λιβύη, καθώς τα ξημερώματα αποχώρησε ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός. 

Ρωσία: Στο «κενό» οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Την αποχώρηση του επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού από τη ρωσική πρωτεύουσα έκανε γνωστή λιβυκή πηγή στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο στρατάρχης Χαφτάρ διεμήνυσε στον Σάρατζ, αλλά και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι δε σκοπεύει να υπογράψει τη συμφωνία που πρότειναν Ρωσία και Τουρκία. 

Λιβύη: Λίγες ώρες κράτησε η εκεχειρία – Ξανάρχισαν οι μάχες!

Με το που έγινε γνωστή η είδηση της αποχώρησης Χαφτάρ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ξεκίνησαν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, οι εχθροπραξίες στα νότια της Τρίπολης. 

Το Reuters από την άλλη μετέδωσε πως οι δυνάμεις του Χαφτάρ ανακοίνωσαν μέσω Facebook ότι ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός είναι έτοιμος και αποφασισμένος να πετύχει τη νίκη. 

Λιβύη: Το χάος 8 χρόνια μετά τον θάνατο του Καντάφι

Ο Χαλίφα Χαφτάρ και ο πρωθυπουργός της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Φάγεζ ας Σάρατζ, είχαν ταξιδέψει στη Μόσχα για να συμμετάσχουν στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και της Τουρκίας. 

«Τα γύρισε» ο Ερντογάν: Ζητά τώρα ανακωχή στη Λιβύη!

Χθες, ο Λαβρόφ έκανε λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις, συμπληρώνοντας όμως ότι ο Χάφταρ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει το προσχέδιο του κειμένου της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός. 

Την περασμένη Κυριακή οι δύο αντίπαλες πλευρές στη Λιβύη ανακοίνωσαν ότι κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός, η οποία όμως από σήμερα το πρωί δεν ισχύει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top