Ρωσία: Στο «κενό» οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Χρόνο ζήτησε ο Χαφτάρ

Oι συνομιλητές για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα, μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

ΕΕ: Στόχος η αποτροπή της διάλυσης και αποσύνθεσης της Λιβύης

Όπως ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώθηκε μικρή πρόοδος, αφού η συμφωνία περί κατάπαυσης του πυρός υπογράφηκε από τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Φάγιεζ αλ Σάρατζ και τον εκπρόσωπο του κοινοβουλίου της Λιβύης στα ανατολικά της χώρας, αλλά ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ ζήτησε χρόνο μέχρι το πρωί της Τρίτης για να αποφασίσει.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε, επίσης, ότι ο Χαφτάρ ζήτησε περιθώριο μέχρι αύριο το πρωί για να αποφασίσει σχετικά με τη συμφωνία εκεχειρίας.

Λιβύη: Σήμερα στη Μόσχα οι υπογραφές για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φάγιεζ αλ Σάρατζ, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι εκπρόσωποι του λιβυκού κοινοβουλίου δήλωσαν, από την πλευρά τους, ότι δεν προτίθενται να συναντηθούν με τον Σάρατζ.

Λιβύη: Λίγες ώρες κράτησε η εκεχειρία – Ξανάρχισαν οι μάχες!

Σύμφωνα με το προσχέδιο της συμφωνίας, όλα τα μέρη θα πρέπει να σταματήσουν τις στρατιωτικές ενέργειες και να τηρήσουν τους όρους κατάπαυσης του πυρός, ενώ Ρωσία και Τουρκία υποσχέθηκαν να στηρίξουν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top