Τραμπ: Ο Σολεϊμανί σχεδίαζε να ανατινάξει αμερικανικές πρεσβείες

Σε κατασκοπικό θρίλερ εξελίσσεται η δολοφονία του Ιρανού

Σε παιχνίδι κατασκόπων εξελίσσεται η δολοφονία Σολεϊμανί. Φαίνεται πως πληροφοριοδότες συνεργάστηκαν με τις αμερικανικές δυνάμεις με σκοπό την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού.  Ενώπιον των ψηφοφόρων του στο Οχάιο, ο Ντόναλντ Τραμπ με τον αέρα του νικητή, για πρώτη φορά δίνει εξηγήσεις για την εντολή εκτέλεσης του Σουλεϊμανί.

Ποδοπατήθηκαν στην κηδεία Σολεϊμανί: 56 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

«Ο Σολεϊμανί σχεδίαζε άμεσα νέες επιθέσεις και είχε βάλει στο στόχαστρο πολύ σοβαρά τις πρεσβείες μας και όχι μόνο την πρεσβεία στη Βαγδάτη αλλά τον σταματήσαμε. Τον σταματήσαμε γρήγορα και τον σταματήσαμε εντελώς» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Ήταν ένας κακός τύπος. Ήταν αιμοδιψής τρομοκράτης και δεν προκαλεί πια τρόμο, πέθανε».

Τραμπ: To διάγγελμα για το Ιράν

Σε κατασκοπικό θρίλερ εξελίσσεται η δολοφονία του Ιρανού

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, οι Ιρακινοί ερευνητές έχουν στοιχεία πως είχε στηθεί ένα δίκτυο κατασκόπων. Πληροφοριοδότες στα αεροδρόμια της Δαμασκού και της Βαγδάτης συνεργάστηκαν με τον αμερικανικό στρατό για να τον βοηθήσουν να εντοπίσει τη θέση του Ιρανού στρατηγού.

Όταν το αεροσκάφος του προσγειώθηκε στη Βαγδάτη δύο drones έκαναν κύκλους από πάνω. Ο Σουλεϊμανί και ο επικεφαλής της σιιτικής πολιτοφυλακής επιβιβάστηκαν σε σεντάν και οι υπόλοιποι επιβιβάστηκαν σε ένα βαν. 

Θερμό επεισόδιο στην Αραβική Θάλασσα μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Σολεϊμανί φοβόταν για τη ζωή του. Επέλεξε να ταξιδέψει με το αεροσκάφος της γραμμής κι όχι με ιδιωτικό. Ούτε ο ίδιος, ούτε οι συνοδοί του ήταν καταχωρημένοι στη λίστα των επιβατών.

«Ένα mq-9 reaper drone εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους στα αυτοκίνητα και κατέστρεψε τα οχήματα και τον δρόμο πρόσβασης στο αεροδρόμιο. Η έκρηξη τον διέλυσε και αργότερα ο στρατηγός αναγνωρίστηκε από το δαχτυλίδι που φορούσε» ανέφερε το Tomo news.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top