Ποδοπατήθηκαν στην κηδεία Σολεϊμανί: 56 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

«Το Ιράν εξετάζει 13 σενάρια εκδίκησης ως αντίποινα στις ΗΠΑ»

Δείτε στο video τα πλάνα που μετέδωσε το Reuters 

Μία απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στο Κερμάν του Ιράν κατά την διάρκεια της κηδείας του Κασέμ Σολεϊμανί.

Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης για να πουν το τελευταίο αντίο στον 62χρονο υποστράτηγο που δολοφονήθηκε με εντολή Τραμπ, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν.

Ο θρήνος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν πάνω από το φέρετρο του Σολεϊμανί

Αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον 56 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πάνω από 200 να τραυματιστούν.   

Λόγω της τραγωδίας οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του 62χρονου υποστράτηγου αναβλήθηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.

Δείτε στο video του Reuters πλάνα από την κηδεία Σολεϊμανί 

Ιράν: Εξετάζει 13 σενάρια εκδίκησης

Την ίδια ώρα η Τεχεράνη εξετάζει 13 «σενάρια εκδίκησης» ως αντίποινα για την αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ που στοίχισε τη ζωή του κορυφαίου ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σολεϊμανί, ενώ το ιρανικό κοινοβούλιο αύξησε τον προϋπολογισμό των Φρουρών της Επανάστασης μέχρι το τέλος του Περσικού Έτους, στις 20 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Αλί Λαριτζανί. 

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως μέχρι τώρα έχουν συζητηθεί στο συμβούλιο 13 σενάρια εκδίκησης και, αν υπάρξει συναίνεση για την εφαρμογή ακόμη και του ηπιότερου σεναρίου, θα είναι ιστορικός εφιάλτης για τους Αμερικανούς», δήλωσε ο Αλί Σαμχανί, γραμματέας του ιρανικού Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων FARS. Το Ιράν χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» τον αμερικανικό στρατό.

Στο μεταξύ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έδωσε εντολή να αυξηθεί ο προϋπολογισμός των Φρουρών της Επανάστασης με το ισόποσο των 225 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που έπραξε το κοινοβούλιο της χώρας, δήλωσε ο Λαριτζανί, σύμφωνα με το κρατικό ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η αύξηση αυτή σχετίζεται με την υλοποίηση του σχεδίου «σκληρής εκδίκησης» εναντίον των ΗΠΑ για τον φόνο του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, διευκρίνισε ο Λαριτζανί.

Επιπλέον το ιρανικό κοινοβούλιο χαρακτήρισε «τρομοκράτες» όλους τους διοικητές του Πενταγώνου που ευθύνονται για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, όπως και το σύνολο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, μετέδωσε το IRNA.

Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίσθηκε ομόφωνα από τους βουλευτές, πολλοί από τους οποίους φώναξαν «Θάνατος στις ΗΠΑ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top