ΗΠΑ: Στο “Blair House” η ελληνική αποστολή

Η… απλή πολυτέλεια του προεδρικού ξενώνα

Στον ιστορικό ξενώνα του Αμερικανού προέδρου, στο γνωστό «Μπλερ Χάουζ», έφτασε τα ξημερώματα η ελληνική αποστολή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πέμπτος Έλληνας ηγέτης που θα φιλοξενηθεί στο επιβλητικό κτίριο.

Μητσοτάκης: «Γελοία η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη-Δείτε τον χάρτη!»

Τα ξημερώματα και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας, έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα. Μαζί τους, όλη η ελληνική αποστολή προσκεκλημένοι του Αμερικανού Προέδρου.

Στον φημισμένο ξενώνα Blair House του Λευκού Οίκου θα μείνει ο Τσίπρας

Το Μπλερ Χάουζ… εκ των έσω!

Από το 1824 δεσπόζει στον αριθμό 1651 της Πενσυλβάνια Άβενιου, το Μπλερ Χάουζ. Το κτίριο είναι 6.500 τετραγωνικά μέτρα, έχει 119 δωμάτια, εκ των οποίων τα 14 είναι ξενώνες. Ο καθένας διαθέτει ένα πλήρες μπάνιο, τρεις τραπεζαρίες, δύο μεγάλες αίθουσες συνεδριάσεων, κουζίνα με διακεκριμένους σεφ. Στη διάθεση της ελληνικής αποστολής είναι το γυμναστήριο και για τις κυρίες το κομμωτήριο και το σαλόνι ομορφιάς. 

Συναντά τους αρχηγούς μόλις επιστρέψει από ΗΠΑ ο Μητσοτάκης

Τα έπιπλα είναι στην πλειοψηφία τους Βρετανικές αντίκες του 18ου αιώνα, οι οποίες το 1987 είχαν εκτιμηθεί στο ποσό του 1 εκ. δολαρίων. Τα κρύσταλλα είναι όλα ιρλανδικά, ενώ η απέριττη πολυτέλεια δημιουργεί ένα περιβάλλον ιδιαίτερα φιλόξενο και οικείο.  

Η ιστορία μέσα από το Μπλερ Χάουζ

Στο Μπλερ Χάουζ γράφτηκαν πολλά κεφάλαια της παγκόσμιας ιστορίας, ενώ έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αμερικανική διπλωματία. Οι Ουίστον Τσώρτσιλ, Σαρλ Ντε Γκολ, Νέλσον Μαντέλα, Μάργκαρετ Θάτσερ είναι μερικές από τις προσωπικότητες που έχουν φιλοξενηθεί στον ιστορικό ξενώνα. 

Ανάμεσα στις υπογραφές στο βιβλίο επισκεπτών και αυτές πέντε Ελλήνων ηγετών: των Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, πριν από δυο χρόνια του Αλέξη Τσίπρα και τώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top