Το «ευχαριστώ» του Πούτιν στον Τραμπ

Οι ΗΠΑ απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία

Πούτιν Τραμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ευχαρίστησε τηλεφωνικά τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μετά από πληροφορίες που έδωσαν στη Μόσχα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΜΑ και επέτρεψαν στις ρωσικές αρχές να ματαιώσεις τρομοκρατικό χτύπημα. 

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για τη διαβίβαση, μέσω των ειδικών υπηρεσιών, πληροφοριών που επέτρεψαν να εμποδιστεί η υλοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία», ανέφερε ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας, χωρίς, όμως, να διευκρινίζει τη φύση των πληροφοριών αυτών.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανέφερε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι συνέλαβε την Παρασκευή δύο Ρώσους πολίτες, οι οποίοι φέρεται ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, σε «πολυσύχναστα σημεία» στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για το νέο έτος. 

Η FSB διευκρίνισε πως οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν «στη βάση πληροφοριών που είχαν ληφθεί από τους Αμερικανούς εταίρους μας». 

«Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους τεκμήρια που μαρτυρούσαν την προετοιμασία μιας τρομοκρατικής ενέργειας», πρόσθεσε η FSB σύμφωνα με την οποία έχει ξεκινήσει έρευνα.

Αν και σφοδροί αντίπαλοι σε πολλά διεθνή θέματα, η Μόσχα και η Ουάσιγκτον εκδηλώνουν τακτικά την αμοιβαία βούλησή τους να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top