Brexit: Το βρετανικό κοινοβούλιο είπε το «ναι» στον Μπόρις Τζόνσον

Άναψε το πράσινο φως για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μπόρις Τζόνσον

Το πράσινο φως από το βρετανικό κοινοβούλιο πήρε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.

Aυτό ήταν το πρώτο βήμα προκειμένου ο Βρετανός Πρωθυπουργός να μείνει «πιστός» στην υπόσχεση που είχε δώσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ότι δηλαδή η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Ιανουαρίου.

Ολοταχώς για Brexit: Σάρωσε ο Μπόρις Τζόνσον στις Βρετανικές εκλογές

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε με 358 ψήφους υπέρ έναντι 234 στη δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, με πλειοψηφία 124 ψήφων.

Brexit στις 31 Ιανουαρίου: Το χρονοδιάγραμμα της εξόδου

«Κάναμε ένα βήμα μπροστά προς το Brexit» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Τζόνσον.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αναμενόταν να αποτελέσει τυπική διαδικασία, μετά τη συντριπτική νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία ζητά η Σκωτία – Το απορρίπτει η Βρετανία

Έπειτα από την πρώτη αυτή ψηφοφορία, το κείμενο θα συζητηθεί λεπτομερώς από την 7η Ιανουαρίου με τη βρετανική κυβέρνηση να στοχεύει σε μια τελική υιοθέτησή του την 9η Ιανουαρίου. Μετά τη συγκατάθεση της βασίλισσας, το μόνο που θα απομένει θα είναι η επικύρωσή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά και να απορρίψουμε τις παλιές ταμπέλες της "αποχώρησης" και της "παραμονής".... Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε μαζί ως ένα αναζωογονημένο έθνος, ένα ενιαίο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο Τζόνσον στους βουλευτές πριν από την ψηφοφορία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top