Ολοταχώς για Brexit: Σάρωσε ο Μπόρις Τζόνσον στις Βρετανικές εκλογές

Οι Συντηρητικοί πήραν ισχυρή αυτοδυναμία

Θρίαμβος του Μπόρις Τζόνσον και των Συντηρητικών αποτελεί το εκλογικό αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών σύμφωνα με το exit poll που δημοσιεύτηκε τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος. 

Όπως όλα δείχνουν, ο ηγέτης των Τόρις θα επιστρέψει στο νούμερο 10 της Downing Street έχοντας στα χέρια του μια ισχυρή εντολή και με λυμένα πλέον τα χέρια για την ολοκλήρωση του Brexit

Βρετανικές εκλογές: Μεγάλο προβάδισμα Τζόνσον δείχνουν τα exit polls

Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το μεσημέρι, ωστόσο σύμφωνα με το exit poll οι Συντηρητικοί φαίνεται να εξασφαλίζουν 368 από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων. 

Νέα παράταση για το Βrexit ανακοίνωσε ο Τουσκ!

Αντίθετα οι Εργατικοί του Κόρμπιν γνώρισαν στην πανωλεθρία, κερδίζοντας 191 έδρες, ενώ το Σκωτσέζικο Κόμμα κερδίζει 55 έδρες οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 13. Τέσσερις έδρες αναμένεται σύμφωνα με το exit poll να πάρει το Κόμμα της Ουαλίας και μία οι Πράσινοι, ενώ εκτός κοινοβουλίου φαίνεται πως μένει το κόμμα του Brexit, του Νάιτζελ Φάρατζ. 

Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον πάγωσε τη συζήτηση για τη συμφωνία

Τζόνσον: «Εντολή για να αλλάξουμε τη χώρα προς το καλύτερο»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τα μέλη του κόμματός του, των Συντηρητικών, να «απολαύσουν τη γιορτή» της βραδιάς. 

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο απηύθυνε στα μέλη των Τόρις, ο Τζόνσον τόνισε «εσείς ήσασταν η κινητήρια δύναμη αυτής της εκστρατείας. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσάς».

«Σε αυτό το στάδιο πράγματι φαίνεται ότι (...) η κυβέρνηση των Συντηρητικών έλαβε ισχυρή νέα εντολή, να ολοκληρώσει το Brexit κι όχι μόνο να ολοκληρώσει το Brexit, αλλά να ενώσει αυτή τη χώρα και να την οδηγήσει μπροστά», είπε ο Τζόνσον και συνέχισε:

«Νομίζω ότι αυτές θα αποδειχθούν ιστορικές εκλογές, που μας δίνουν τώρα, σε αυτή τη νέα κυβέρνηση, την ευκαιρία να σεβαστούμε τη δημοκρατική βούληση του βρετανικού λαού, να αλλάξουμε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο και να αφήσουμε ελεύθερες τις δυνατότητες ολόκληρου του λαού αυτής της χώρας. Αυτό θα κάνουμε τώρα, κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί και κερδίσουμε την εξουσία τότε η δουλειά μας θα αρχίσει σήμερα».

Μετά την ήττα των Εργατικών ήρθε και η παραίτηση Κόρμπιν

Ο ηγέτης του βρετανικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως δεν θα ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, αφού παραδέχθηκε πως ήταν μια «πολύ απογοητευτική νύχτα».

«Είναι προφανώς μια πολύ απογοητευτική νύχτα για το Εργατικό Κόμμα με το αποτέλεσμα που έχουμε», δήλωσε ο Κόρμπιν αφού κέρδισε την έδρα του στο βόρειο Λονδίνο.

«Δεν θα ηγηθώ του κόμματος σε οποιεσδήποτε μελλοντικές γενικές εκλογές», τόνισε, προσθέτοντας πως το κόμμα χρειάζεται να στοχασθεί και πως θα ηγηθεί του κόμματος όσο αυτό θα συζητεί για το μέλλον του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top